Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Plenković o projektu Vlade: Mora se ispružiti ruka Slavoniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je otvarajući 2. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja se održava u Požegi, istaknuo kako je cilj da se kroz savjet "brendira" sve što Vlada radi u cilju razvoja Slavonije.

"Naš je cilj da kroz ovaj svojevrsni modul brendiramo sve što Vlada radi u cilju razvoja Slavonije, da objedinimo napore nacionalne, županijske i gradske razine te privatnog sektora i europskih fondova i da se, kad se budu rezimirala postignuća Vlade, novoizabranih župana, gradonačelnika i načelnika, možemo osvrnuti na pozamašan ciklus naših postignuća koja će pridonijeti i većoj zaposlenosti i ravnomjernijem regionalnom razvoju Hrvatske, osobito ovog dijela Hrvatske za koji smo svi suglasni da mu treba dati posebnu pozornost", rekao je premijer Andrej Plenković otvarajući sjednicu Savjeta.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Ta se ocjena, da se mora ispružiti ruka Slavoniji, istaknuo je, mogla čuti i tijekom jutrošnjeg sastanka Vlade i predstavnika Zajednice Županija, Udruge gradova te Udruge općina.

Na sjednici Savjeta ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac predstavila je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a posebno ugovorene projekte iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Premijer Plenković je istaknuo da su župani sa sjeverozapada Hrvatske iskazali želju da se po uzoru na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem napravi "svojevrsni pandan - Projekt sjever odnosno sjeverozapad". "To je dobro i znači da smo na kvalitetan način prepoznali interes više hrvatskih županija", ističe premijer.

Aktivnosti svojih ministarstava u okviru teme poljoprivreda i ruralni razvoj te zapošljavanja predstavili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, a predstavnici pet slavonskih županija (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska) naveli su svoje najvažnije strateške razvojne projekte. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene