Premijer Andrej Plenković prije sastanka u Europskom vijeću odgovarao je na pitanja novinara, a neka od njih bila su i lakše teme.

Galerija


Premijer Andrej Plenović ne pije pivo. Barem je tako napomenuo kada ga je novinar Tomislav Krasnec u Bruxellesu upitao lakša pitanja.

Evo kako je tekao razgovor:

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković ponovio da treba utvrditi tko je odgovoran za curenje informacija: ''Ovo govorim bez primisli na pritisak'' DORH, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Pripetavanje Andreja Plenkovića i DORH-a: Odvjetništvo reagiralo na premijerove izjave

T. K.: Jeste li stigli sinoć popiti neko pivo ili pojesti pomfrit?

A. P.: Ne.

T. K.: Vidjeli smo da ste s premijerom Slovenije Šarecom razmjenjivali šale i pošalice.

A. P.: Pa normalno smo razgovarali. Nema piva, pazimo na liniju.

Podsjetimo, premijer Plenović jučer i danas nalazi se u Bruxellesu na sastanku Europskog vijeća. Poput mnogih drugih i čelnici Europske unije povremeno uživaju u piću nakon posla.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron prošetali su briselskim trgom nakon završetka summita kasno u srijedu gdje se se našli na pivu s belgijskim premijerom Charlesom Michelom i luksemburškim kolegom Xavierom Bettelom.

Četvero političara sjelo je oko ponoći u bistro predahnuvši među turistima i drugima.

"Bilo je dobro. Naručili smo pržene krumpiriće i pivo", kazao je u četvrtak Bettel uoči nastavka summita. "Osim što smo političari i ljudi smo", dodao je. Bettel je kazao kako je on platio račun slaveći nedjeljne izvore u Luxembourgu koje će ga ostaviti na vlasti.