Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer se našalio

Plenković: ''Nema piva, pazimo na liniju''

Andrej Plenković (Foto: AFP)
Andrej Plenković (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković prije sastanka u Europskom vijeću odgovarao je na pitanja novinara, a neka od njih bila su i lakše teme.

Premijer Andrej Plenović ne pije pivo. Barem je tako napomenuo kada ga je novinar Tomislav Krasnec u Bruxellesu upitao lakša pitanja.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u: Spominju i stijene i žene

Evo kako je tekao razgovor:

T. K.: Jeste li stigli sinoć popiti neko pivo ili pojesti pomfrit?

A. P.: Ne.

T. K.: Vidjeli smo da ste s premijerom Slovenije Šarecom razmjenjivali šale i pošalice.

A. P.: Pa normalno smo razgovarali. Nema piva, pazimo na liniju.

Podsjetimo, premijer Plenović jučer i danas nalazi se u Bruxellesu na sastanku Europskog vijeća. Poput mnogih drugih i čelnici Europske unije povremeno uživaju u piću nakon posla.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron prošetali su briselskim trgom nakon završetka summita kasno u srijedu gdje se se našli na pivu s belgijskim premijerom Charlesom Michelom i luksemburškim kolegom Xavierom Bettelom.

Četvero političara sjelo je oko ponoći u bistro predahnuvši među turistima i drugima.

"Bilo je dobro. Naručili smo pržene krumpiriće i pivo", kazao je u četvrtak Bettel uoči nastavka summita. "Osim što smo političari i ljudi smo", dodao je. Bettel je kazao kako je on platio račun slaveći nedjeljne izvore u Luxembourgu koje će ga ostaviti na vlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene