Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirali Božinović i Kovač

Plenković se oglasio o Karamarkovim planovima: ''Svatko ima pravo na svoje ambicije''

Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr)
Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Karamarko i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Tomislav Karamarko u Kninu je za Dnevnik Nove TV rekao da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a. Stranka je izgubila europske izbore i nije u dobrom stanju, ocjenjuje Karmarko. Potrebno je, kaže, učiniti niz promjena unutar HDZ-a. Za komentar je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan upitala aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

''HDZ je demokratska stranka. Svatko ima pravo na svoje ambicije'', rekao je kratko Andrej Plenković u Kninu na pitanje da komentira najavu Tomislava Karamarka da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Kazao je da vrh HDZ-a apsolutno nije dislociran od stranačkog tijela, kao što tvrdi Karamarko. Plenković ne strahuje da bi mogao izgubiti na unutarstranačkim izborima, unatoč povećem broju kandidata koji su najavili da idu u trku za predsjednika HDZ-a.

Pročitajte i ovo Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 dan pobjede u kninu Premijer na obljetnici Oluje građanima poručio: ''Ta je akcija bila trenutak koji je preokrenuo hrvatsku povijest''

Tomislav Karamarko je rekao da o kandidaturi razmišlja zbog lošeg stanja u stranci. ''Ne procjenjujem da je stanje dobro. Stranka je, u konačnici, izgubila i europske izbore i mislim da je potrebno učiniti niz promjena svih aspekata stranačkog djelovanja. Mislim da je to dovoljno dobar motiv'', kazao je Karamarko. ''Ako se kandidiram, ja ću i pobijediti'', uvjeren je on.

Božinović: Premijer uspješno vodi Vladu

I potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak u Kninu da premijer Andrej Plenković nije u opasnosti zbog kandidature za čelnu funkciju HDZ-a o kojoj razmišlja bivši predsjednik te stranke Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Tomislav Karamarko: ''Ozbiljno razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a''

To je obrazložio time što premijer uspješno vodi Vladu, uspješno je dobio izbore te organizacijski i financijski konsolidirao stranku. "Što se tiče kandidata, odnosno želja, HDZ je demokratska stranka, svi znamo tko je tko i koliki su čiji potencijali unutar HDZ-a", poručio je Božinović.

Kovač: Ne vodim evidenciju tko želi biti što

Kandidaturu Tomislava Karamarka za predsjednika stranke HDZ- a kratko je komentirao i bivši međunarodni tajnik HDZ-a i ministar vanjskih poslova Miro Kovač koji je zaključio da svatko ima pravo govoriti o sebi. Upitan ima li previše kandidata desnog krila HDZ- a, odgovorio je da se ne bavi evidencijom kandidata jer to nije njegov posao.

"Pratim situaciju, ali ne vodim evidenciju tko i što želi biti u HDZ- u. To je demokratska stranka, zato smo se borili i svatko ima pravo svoju ambiciju istaknuti. To je prirodno", kazao je. Upitan je li mu Tomislav Karamarko sad glavna konkurencija, Kovač je rekao da u tome ne vidi nikakvu posebnu konkurenciju jer cijeni svakoga tko želi pomoći HDZ- u. (V.P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene