Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poznata delegacija vlade

Plenković otkrio koji ministri idu u Vukovar, među njima i Milošević. Predsjednik Milanović dolazi na Ovčaru

Premijer Andrej Plenković posjetio je izložbu fotografija u Ministarstvu vanjskih poslova, a nakon toga je odgovarao na pitanja novinara i otkrio tko iz Vlade ide u Vukovar i Škabrnju.

"U Vukovaru će uz mene biti Medved, Milošević te ministri po logici slavonske pripadnosti Banožić, Tramišak i Aladrović.

U Škabrnju idu Grlić, Vučković i Malenica", odgovorio je na pitanje novinara tko iz Vlade, osim njega, ide u Vukovar gdje će se ove godine Kolona sjećanja održati pod posebnim mjerama, kao i obljetnica u Škabrnji.

"Gospodin Pupovac s drugim predstavnicima SDSS-a uobičajeno dolazi u Vukovar dan ranije. Predlažem da on i drugi predstavnici SDSS-a sami kažu o tome. Koliko znam, sutra će biti tamo", dodao je i rekao: "Mislim da je to jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota. S obilježavanjima koja su počela dolaskom Borisa Miloševića u Knin i dalje zaokružujemo geste koje su važne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njezine demokracije", rekao je Plenković podsjetivši da je to postao neradni dan zahvaljujući njegovoj Vladi.

O dolasku predsjednika države Zorana Milanovića u Vukovar rekao je: "Nemam informacija, očekujem da ta pitanja postavljate Uredu predsjednika. Ne znam hoće li doći. Kad bude jasno kani li predsjednik ili ne doći u Vukovar, možemo to komentirati."

Milanović dolazi u Vukovar

U međuvremenu se oglasio i Ured predsjednika Republike potvrđujući da će i Zoran Milanović u srijedu biti u Vukovaru, no sudjelovanje u Koloni sjećanja ne spominje. 

"Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odat će počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja Ovčara u srijedu prijepodne, 18. studenoga 2020. godine, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje", stoji u priopćenju.

Plenković o mjerama u Vukovaru

"Postoji zahtjev Stožera da ne rade ugostiteljski objekti, čime se sprečavaju situacije u kojima može doći do širenja zaraze. Bitna su dva trenutka - obilježavanje u blizini vukovarske memorijalne bolnice, a drugi misa na memorijalnom groblju. Ostalo je Kolona sjećanja na otvorenom uz intenciju da se hoda u skupinama po 25 ljudi. Ako se ljudi budu držali razmaka, mislim da ćemo napraviti sve potrebno", komentirao je Plenković organizaciju u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opet proziva plenkovića Predsjednik još ne zna hoće li u Vukovar u strahu da ne ispadne budala: ''Tko god mi kaže da nismo u izvanrednom stanju, moram mu opipati puls i pogledati zjenice''

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić "Zadnjih devet dana imamo 30 posto više pacijenata u bolnicama i 45 posto više na respiratorima. Strože mjere moraju ići"

O isprici Miroslava Škore što je bio član HDZ-a rekao je: "Nisam ni znao da ima konferenciju, teško mi je to komentirati. Riječ je o odgovornosti pravne osobe koja se izvlači iz krivnje pojedinaca, to je okvir. Naši će odvjetnici uložiti žalbu u zakonskom roku."

Posjetio izložbu fotografija EU projekata

Premijer Andrej Plenković i ministrica Nataša Tramišak u Ministarstvu vanjskih poslova posjetili su izložbu "EU fondovi mijenjaju Hrvatsku", izložbu fotografija EU projekata.

Premijer je istaknuo neke od najvrjednijih projekata koji se financiraju iz Fondova. To su Pelješki most, LNG terminal, širokopojasni internet, Dubrovačka zračna luka te otvorena znanstvena istraživačka platforma na Institutu Ruđer Bošković.

"Umjesto klasičnih Dana otvorenih vrata ovog puta odlučeno je napraviti izložbu na Zrinjevcu. Pet najvrjednijih projekata financiranih iz EU-a su Pelješki most, LNG terminal na Krku, širokopojasni internet, zračna luka Dubrovnik i ovaj OZIP na Institutu Ruđer Bošković", uvodno je rekao premijer Plenković. "U ovom trenutku smo na 106 % ugovorenih sredstava, isplaćeno je 46 % sredstava. U plusu smo za 28 milijardi, približavaju se kraju pregovori između Vijeća, EU parlamenta i komisije o novom višegodišnjem financijskom okviru", dodao je.

Premijer kaže da će u idućih sedam godina Hrvatska raspolagati s 24,2 milijarde eura te ističe da je na nama da ih što bolje iskoristimo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene