Premijer Andrej Plenković u utorak ujutro boravio je u Petrinji gdje je, međuostalim, komentirao i jučerašnju utakmicu osmine finala Europskog nogometnog prvenstva u kojoj je reprezentacija Španjolske pobijedila Hrvatsku rezultatom 3:5.


"Gledao sam utakmicu, kako ne. Vrlo neobična utakmica, imali smo sjajnih zadnjih 30-ak minuta, vratili se na fantastičan način. Da smo dali golove kad smo ih mogli dati na početku prvog produžetka, pa onda čak i drugog, možda bi danas bili u četvrtfinalu, ali ovako je Španjolska. To je sport", rekao je Plenković i dodao treba čestitati igračima, izborniku i cijelom stožeru, ali i Španjolcima.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Odbijamo zamolnicu iz BiH za procesuiranjem zapovjednika Bljeska. Hrvatska je učinila sve da BiH opstane'' Putovnica (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Na korak do putovanja u SAD bez viza: Premijer tvitnuo dobru vijest

"Vjerujem da će na idućem prvenstvu naši biti jako dobri, a to je već dogodine, ako ne bude COVID-a i njegovih posljedica", naglasio je premijer.

Otkrio je kako je utakmicu pogledao u društvu sina koji je, kako je rekao, sada sav u nogometu.

"Moram znati sve o svakom igraču, a to nije lako“, kazao kroz smijeh.