Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva tajnica veleposlanstva

Premijer o komentaru Elizabete Mađarević o ''bijeloj Europi'': ''Ako je to točno i nije hakirano to je katastrofa''

Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković u Barbanu je komentirao slučaj diplomatkinje Elizabete Mađarević na čijem je Facebook profilu objavljen komentar o "bijeloj Europi".

''Mislim da je ministar i Ministarstvo dobro reagiralo, povuklo ju je natrag, oni će danas provesti cijelu proceduru ovih dana i inspekciju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Ako dođe do odluke da je došlo do povrede službene dužnosti, a kako mi se sve čini da je tako, ako je to točno i nije hakirano to je katastrofa!" rekao je premijer Andrej Plenković na slučaj Facebook istupa prve tajnice veleposlanstva u Berlinu Elizabete Mađarević.

"To je krajnje neprihvatljivo, bio sam diplomat i ako ste na dužnosti i na mandatu u zemji primateljici, to se ne radi", dodao je.

Pročitajte i ovo Objava Elizabete Mađarević na Facebooku (Foto: screenshot Facebook) Nakon sramotnih objava Evo što stručnjaci za informacijsku sigurnost kažu na tvrdnje hrvatske diplomatkinje da joj je profil na Facebooku hakiran

Na pitanje zašto odmah nije dobila otkaz odgovara da postoji pravna procedura. Premijer Plenković na pitanje kada će Hrvatska dobiti veleposlanika u Njemačkoj kaže da će on, ministar Gordan Grlić Radman i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izabrati novog veleposlanika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene