Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o ekonomskoj destabilizaciji

Plenković izjavu Miletića o Uljaniku smatra prebacivanjem odgovornosti: ''Neka se zapitaju što su oni učinili''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je "prebacivanjem odgovornosti" izjavu predsjednika IDS-a Borisa Miletića da guranje Uljanika u stečaj doživljava kao HDZ-ov pokušaj ekonomske destabilizacije Istre.

"Ako se IDS hoće igrati prebacivanja odgovornosti, neka se zapitaju što su radili po temi Uljanika zadnjih 30 godina, a ne zadnjih 17 mjeseci", rekao je Plenković u subotu u Westinu, gdje je sudjelovao na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Po njegovim riječima, Vlada je prošle godine napravila iskorak, "za razliku od onih jamstava koje su vlade SDP-a, a u kojima je sudjelovao i IDS, davale jamstva za brodove koji nisu izgrađeni".

"Mi smo napravili ono što je tada bilo jedino ispravno i moguće, dali 'rescue aid' u skladu sa smjernicama Europske komisije i otvorili put u tom trenutku za pronalaženje adekvatnog partnera za restrukturiranje", istaknuo je.

Komentirao nadolazeće izbore 

Na pitanje o borbenim zrakoplovima odgovorio je da Hrvatska radi na tome da se osigura i ojača ta sposobnost, no nije mogao jamčiti da će Hrvatska do kraja njegova mandata dobiti nove vojne zrakoplove. "Teško je to u ovom trenutku reći", odgovorio je novinarima.

Upitan hoće li se ići u izravnu pogodbu ili na novi natječaj, rekao je da je "odgovorno da se ide prema više opcija".

Kada je riječ o novcu za kampanju za europarlamentarne izbore, Plenković je rekao da je riječ o sredstvima stranaka, a ne o novcu iz proračuna.

Na izjave Bože Petrova o europskim izborima rekao je kako ''Most i anarhističke stranke znaju jednako malo o Europskoj uniji te da njihovi komentari nisu prosvjetljujući za javnost, a najmanje će se dojmiti njega kao premijera''.

"Oni koji misle da imaju što reći neka troše vrijeme na njih, ja neću", rekao je i dodao da će lista HDZ-a za EU izbore biti pobjednička.

Upitan hoće li i ministrica Gabrijela Žalac biti na listi, rekao je novinarima neka pričekaju listu pa će vidjeti. "To što čitam što nekada pišete je zabavno, ali najčešće netočno", rekao je Plenković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene