U stranačkoj središnjici u ponedjeljak popodne sastalo se Predsjedništvo HDZ-a. Iako se izjava šefa stranke Andreja Plenkovića očekivala iza 18 sati, Plenković je nakon sat i pol čekanja izašao pred novinare.

Galerija Andrija Jarak - 1 +0 Andrej Plenković

Plenković je komentirao najnoviju objavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji se oglasio na Facebooku i reagirao na potegnuto pitanje o pokretanju njegovog opoziva pozivajući na opoziv predsjednika Vlade.

Vezani članci Andrej Plenković Sukob između dva brda ne prestaje, Milanoviću stigao odgovor: "Očito ne zna, ne prati, ne čita i sada zamajava hrvatsku javnost" Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 1 Bauk traži da se uzme novac Uredu predsjednika, obrazloženje je urnebesno: ''Kako su leteći automobili tek u fazi prototipa...''

"Teško da može doći do našeg opoziva, bili su izbori 5. srpnja kada je HDZ uvjerljivo pobijedio. Predsjednik očito ne zna što se događa u HDZ-u pa i oko ove teme je mogao zvati da pita kuha li se neki opoziv. Nije realno da bude opoziva, za to vam treba 101 potpis, a obzirom na njegove drugare iz Mosta to se ne može dogoditi, nije realno. To uopće nije bila tema", rekao je Plenković.

Kazao kako je predsjednik RH prošli tjedan "doživio teški pravni poraz" nakon što je Ustavni sud ocijenio da put kojim je krenuo predsjednik Milanović nije sukladan zakonu. 

"Kad je riječ o političkom aspektu, o svojevrsnom forsiranju i silom nametanju kandidatkinje, protivno zakonu i protivno sustavu javnoga poziva, on je politički ponižen. Jasno mu je da ne može izabrati kandidatkinju kojoj je priuštio ovo što joj se dogodilo, to je jedna frustracija. Ja razumijem da je njemu teško, gubi od nas", kaže Plenković.

"Ovakve situacije u 30 godina nije bilo, da je predsjednik države preuzeo ulogu lidera cjelokupne ljevice", istaknuo je Plenković i dodao kako se u slučaju predsjednika Milanovića može govoriti o verbalnoj agresiji.

"Prije svega prema Pupovcu. Ja sam na to navikao, ali neki možda nisu, od tog našeg Facebook junaka. Smatram da bi se on trebao ispričati gospodinu Pupovcu, nizu drugih, javnosti kojoj je ovo priušio na Cvjetnicu i u Velikom tjednu", rekao je Plenković.

Milanović: "Plenkoviću, budi jednom hrabar"

Premijera Plenkovića Milanović je, podsjetimo, pozvao da "se ohrabri i krene u prikupljanje žetona" za opoziv, a zatim je nabrojao razloge zbog kojih bi se, tvrdi, mogao opozvati upravo premijer.

"Ajde Plenkoviću, budi jednom u životu hrabar, prestani muljati i počni raditi. Kreni u prikupljanje vjernih žetona, odriješi kesu, nazovi kumove i pokreni opoziv", poručio je međuostalim predsjednik Milanović.

U stranačkoj središnjici HDZ-a bio je i reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji je izvijestio kako mu je nekoliko članova Predsjedništva potvrdilo da na sjednici zaista nije bilo riječi o prijedlogu za opoziv predsjednika. 

"Očito su u HDZ-u svjesni da nemaju dvotrećinsku većinu i potreban 101 glas da bi se opozvalo predsjednika države", rekao je Jarak. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju