Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava premijera

Andrej Plenković: "Nemam se s kim sučeljavati, kršitelj Ustava imao je vremena"

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Jure Miskovic/Cropix Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Facebook/Andrej Plenković Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Foto: Lucija Ocko / CROPIX Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: Afp +0 Andrej Plenković Galerija 1/5 >>
Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a nakon koje se predsjednik Vlade obratio medijima.

Danas je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se raspravljalo o kampanji koja je posljednjih dana nešto utihnula zbog uskrsnih blagdana.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je kratak komentar nakon uskrsne mise u kojemu nije zaobišao niti predsjednika Zorana Milanovića kojemu je poručio da je irelevantan.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu

Nije se dugo čekalo na Milanovićev odgovor koji je u izjavama nakon prisustvovanja paljenju Vuzmice u dvorištu Župne crkve Ranjenog Isusa u Gradecu kazao kako neće još dugo biti predsjednik jer će uskoro postati premijer.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković obratio se medijima.

"Atmosfera je pozitivna. Mislim da je jasno, u ovim izborima imamo odabir da li nastaviti s obnavljanjem povjerenja nama ili riskirati pa dati povjerenje Grbinu koji je abdicirao prije izbora, ovima koje okuplja kršitelj ustava", rekao je.

Plenković je također ustvrdio da im je cilj ulazak u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u sljedeće četiri godine te najavio da će podići mirovine na najmanje 760 eura.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

"Veselimo se još jednoj kampanji, siguran sam da će odabir hrvatskih građana biti mudar", kaže.

Nazvao Milanovića političkom kukavicom

Plenković tvrdi da nema namjeru sučeliti se s Milanovićem, kojeg je nazvao "kršiteljem Ustava".

"Nemam se s kim sučeljavati. Kršitelj Ustava je imao do petka vremena dati ostavku, prema tome on je irelevantan i nebitan i pokazao se političkom kukavicom, Ne želimo da itko pretendira na mjesto premjera mimo izbora. Onaj tko želi biti premijer mora ići u političku utakmicu" rekao je te dodao se ne slaže ni s odlukom HDZ-a i Mosta da se podrži Tihomira Oreškovića.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Italiji - 3 strava u italiji FOTO Ferrari se brzinom od 200km/h zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio: Od siline udarca preminuli poznati DJ i suputnica

Predsjednik Vlade dotaknuo se i Možemo.

"Bilo bi im bolje da se bave gradom Zagrebom, zašto je grad tako prljav? Infrastruktura, sve je to financirano od strane Vlade, sve što je bitno je napravila Vlada. Oni su uzeli višu stopu na dohodak koju građani plaćaju", komentirao je Plenković.

"To je smijurija", rekoa je Plenković o Peđi Grbinu koji je prije dva tjedna govorio da je premijerski kandidat, a potom svoje mjesto prepustio Milanoviću.

Medije je zanimalo zašto se na listama HDZ-a nalazi toliko malo žena. Naime, niti jedna nije zauzela mjesto nositeljice liste.

Pročitajte i ovo Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno

"Imamo 38 žena na listama, više HDZ ima zastupnica nego pet ili šest stranaka skupa, tako da teza da nemamo dovoljno žena ne stoji", kazao je premijer te dodao "Oni koji krše Ustav, oni su problematični. Njima se treba baviti. Sve je do DIP-a i Ustavnog suda. Mi vodimo našu kampanju, a ostali sudionici su ti koji krše Ustav".

Tvrdi da građani ne žele na čelu Vlade vidjeti Milanovića koji nepoštuje upozorenje Ustavnog suda.

"Ja mislim da on neće još dugo biti predsjednik. Ovakvog kršitelja Ustava nitko ne želi vidjeti. Njegova bilanca, ne da je mizerna, nego ne postoji. Njegov doprinos kupnji Rafala je mizeran. Nikakav problem nije da oni lete iznad naših građana. Avioni su letjeli i prije kad je on bio neuspješan premijer. Sve te teze su ništavne i štete", zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene