Andrej Plenković danas u 17 sati okupio je vrh stranke, nakon čega je davao izjave za medije.


Tradicionalno, početkom tjedna šef HDZ-a Andrej Plenković u središnjici je okupio vrh stranke.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković VIDEO Plenković: "Bijesan sam. Toliko sam da ne kažem čega pojeo u ovih šest godina, a mahom tuđih" Ilustracija HDZ-ovci bijesni: "On je Grmuljator! Imamo i mi spornu fotografiju njega s četverostrukim ubojicom"

S njima je raspravio aktualne teme. Stao je i pred novinare.

"Razgovarali smo i o najboljem kreditnom rejtingu ikada. Mi ćemo na tom tragu, nakon posjeta hrvatskoj kovnici eura, nastaviti sve pripreme za uvođenje eura. Govorili smo i o našem Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem. Isplaćeno je 12,8 milijardi. Razgovarali smo i o nedavnim požarima...", nabrajao je Plenković. Najavio je kako će se nastaviti baviti pripremama za nove energetske mjere, a prije toga na redu je otvaranje Pelješkog mosta 26. srpnja. 

A onda je krenuo o nesuđenom posjetu Aleksandra Vučića Jasenovcu.

"Točno je, znam za takvu inicijativu krajem veljače. Ovaj put smo neslužbeno doznali da postoji želja. Ali bez ikakve formalne komunikacije. To nije privatni posjet. To je stvar koja ima svoje političke implikacije. Treba doći u pravom trenutku. Naša je pozicija jasna", komentirao je. 

"Danas sam prvi put vidio, u srpskim medijima, da smo mi ustaška vlada.. Mislio sam da smo, u optikama nekih hrvatskih desnijih medija, komunisti orjunaši, udbaši... I to na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije. Ovakva reakcije ukazuje na histeričnu reakciju Beograda", dodao je. 

"Mi smo cool i easy", dometnuo je. Kaže da ne zna što je u pozadini.

"Svega sam se nagledao, ali ovo..."

"Važno je da se u međusobnim odnosima tretiramo s respektom. Kad se nekome ide u goste, onda se nazove prije. Takav posjet ima i političke reperkusije. Hrvatska je država koja drži do sebe, drži do svojih susjeda", kaže Plenković.

"Malo mi djeluje smiješno. Kao da smo vratili vrijeme. Svatko tko želi u Europu, trebao bi malo spustiti loptu. Nije da nas previše dira, ali simpatično je to", rekao je. 

 "Svega sam se nagledao, ali ovoga još nisam. Možda ću sad biti popularniji među našim desnijim medijima", našalio se.

Treba li se i Aleksandra Vučića, kao i Aleksandra Vulina proglasiti personom non grata u Hrvatskoj? Plenković kaže: "Mislim da smo Vulina proglasili nepoželjnom osobom kada se na sličan način nastojalo s vojnicima doći u Jasenovac. Ako su oni na europskom putu, onda treba usvojiti europske manire, ne može se dolaziti u drugu državu, kada i kako se nekome prohtije." 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju