Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio sučeljavanje

Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Vlade u utorak je posjetio Peščenicu te se potom obratio medijima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nastavlja s kampanjom za nadolazeće parlamentarne izbore. Jučer je Plenković posjetio sportski događaj na zagrebačkom Kegliću i Kampus Borongaj.

Danas se Plenković odlučio posjetiti zagrebački kvart Peščenicu. Na stranačkom skupu ponovno je dočekan uz pjesmu iz filma Rocky, grupe Survivor, Eye of the Tiger koja se nekoliko puta mogla čuti.

Ondje je predstavio HDZ-ove kandidate za 1., 2. i 6. izbornu jedinicu i najavio povećanje plaća i mirovina.

"Želimo da mirovine dođu na najmanje 750 eura, izgledno je da će to biti i više. Na taj način želimo povećati status naših umirovljenika. Sutra ćemo zajedno s HSU-om predstaviti cjelovit plan", rekao je Plenković.

"Kreditni rejting smo izvukli iz smeća gdje ga je Milanović ostavio", te naglasio kako će raditi na povećanju primanja svih građana, a posebno osoba s invaliditetom.

Plenković je otkrio koliko je HDZ potrošio do sada u svojoj kampanji, ali i koliko je on osobno donirao za nju.

"U kampanji smo potrošili nešto više od 900.000 eura. Ja sam donirao maksimalno koliko se može", rekao je i naglasio kako će danas predati financijsko izvješće.

Premijer je najavio veliki skup u Splitu na površinama koje nisu pod upravom grada, a osvrnuo se i na Milanovićeve prozivke ministra Butkovića.

"Mislim da je najprije pitanje kakvo je to ponašanje nekoga tko je formalno predsjednik Republike, što je prestao biti kad se pojavio na Odboru SDP-a, krši sve ustavne propise, zakone, prijeti kaznenim progonom. Smatram da je veliko pitanje kakvo je to ponašanje predsjednika Milanovića.

Krši sve ustavne propise, temeljna načela. Pravo je pitanje kako netko takav može biti predsjednik Hrvatske. Ove četiri i pol godine vidjeli smo samo vulgarnost, primitivizam, govor mržnje i optužbe u kojima jasno govori da bi instrumentalizirao tijela kaznenog progona. To su dva svijeta, ne dvije Hrvatske. Bilanca mu je nula, a za razliku od njega mi imamo rezultate. Sramota je za Hrvatsku da imamo neustavno uplitanje uskoro bivšeg predsjednika Republike", kazao je Plenković.

Ponovno je optužio Milanovića za kršenje zakonskih odredbi, a dotaknuo se bivše SDP-ove županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel.

"On bi se trebao baviti s Lovrić Merzel i ostalim njegovim jatacima. Svaki dan se budi i lupeta, ide kao protuha po Hrvatskoj umjesto da se drži zakonskih odredbi”, rekao je Plenković.

Progovorio je i o mogućem sučeljavanju s Mostovim kandidatom Nikolom Grmojom.

"Sučeljavali bismo se da imamo s kim. Grbin je kapitulirao prije formalne kampanje, Milanović krši Ustav, a politička sitnež poput Mosta nije netko s kim bismo se mi sučeljavali", zaključio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene