Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Andrej Plenković kaže da će proučiti odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o Martini Dalić, ali i dalje smatra da u njenom slučaju nema sukoba interesa.


Andrej Plenković, predsjednik Vlade, podržao je Martinu Dalić, ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta, u slučaju potencijalnog sukoba interesa oko odlučivanju o otkupu dionica Ine.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković i ministri u Saboru predstavili gospodarske mjere: "Ovaj ožujak ćemo dugo pamtiti, to je početak novog normalnog" Novaković i Plenković (Foto. Pixell) Plenković podnio tužbe zbog odluka Povjerenstva, Novaković iznenađena "brzinom i koordiniranošću sudaca"

"Detaljno ću proučiti informaciju koju smo dobili o sjednici Povjerenstva, no smatram i dalje da nema sukoba interesa. Formulacija o potencijalnom sukobu interesa je isključivo potencijalna. Martina Dalić je potpredsjednica Vlade, ministrica gospodarstva, jedna od najiskusnijih članica Vlade i ima moje puno povjerenje", rekao je Plenković novinarima nakon završetka Aktualnog prijepodneva u Saboru. 

Plenković je dodao kako je siguran da Dalić nikad ne bi privatni interes pretpostavila interesu države, a to je "da se Ina vrati u hrvatske ruke". 

Dalić je dodala da svoj posao proteklih mjeseci obavlja u skladu s ovlastima potpredsjednika Vlade, da ga radi transparentno, odgovorno "i u skladu sa svim svojim najboljim kapacitetima" te da će tako nastaviti i u budućnosti. 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Dalić zbog činjenice da joj je suprug član Uprave Ine, dok ona vodi slučaj otkupa dionica Ine od MOL-a, zbog čega je u potencijalnom sukobu interesa.