Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svakodnevnom kontaktu s Cerarom

Plenković: Slovenija se treba vratiti na sustav ciljane kontrole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković komentirao je u Makarskoj prometne gužve na granicama, istaknuvši da je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar za to pokazao razumijevanje.

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković, upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

Plenković je istaknuo da se nakon toga mora sa svim drugim partnerima naći "dugotrajno rješenje koje će nas dovesti u položaj da se spremamo za 'Schengen'".

"Naći ćemo i institucionalne i pravne metode da spriječimo ovakve situacije u budućnosti, a istodobno smo spremni dati svoj doprinos u sprječavanju terorizma i kvalitetnoj kontroli naših granica prema zemljama koje nisu još uvijek u EU", rekao je.

Upitan za makarski Dom zdravlja, rekao je da je upoznat s tim problemom "čuvenog laboratorija" te da će to pitanje biti riješeno u sljedećih nekoliko tjedana.

"Mislim da će se pronaći i odgovarajući pravni modus i ono što je najvažnije - kvalificirana osoba koja će voditi taj posao, što je inače bio i najveći problem tog laboratorija. Funkcioniranje laboratorija će se vratiti na raniji sustav i svi će moći dobiti tu vrstu zdravstvene usluge na vrijeme i u Makarskoj", poručio je Plenković.

Plenković se poslijepodne u Makarskoj sastao s čelnicima HDZ-a i dao podršku Juri Brkanu, HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika. Upoznao se i s ključnim projektima bitnim za razvoj Makarske u obrazovanju, turizmu, sportu, kulturi, zapošljavanju i gospodarstvu te istaknuo da je njegova stranka za predstojeće izbore pripremila kvalitetan program u Makarskoj. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene