Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje prema migrantima

Orepić: "Ako je netko prekršio ovlasti, više neće raditi u policiji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plenković i Orepić na konferenciji su govorili o ulasku Hrvatske u schengenski prostor.

Premijer Andrej Plenković i i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić nakon sjednice Vlade održali su zajedničku konferenciju za medije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..."

Tema je ulazak Hrvatske u schengenski prostor.

Tijek konferencije pratite u nastavku:

12:28 Orepić je odgovarajući na pitanje o optužbama za pretjeranu upotrebu sile policajaca prilikom postupanja s migrantima na hrvatsko-srpskoj granici, kazao kako je istraga krenula.

"Krenula je istraga. Ako je bilo tko iz policije prekoračio ovlasti, on neće više biti policijac. Imajte na umu da je naša obveza da štitimo granice", kazao je Orepić.

12:26 "Teško je reći kad ćemo ući u schengenski prostor, postoji i politička komponenta koje moramo obaviti ,očekujem da ćemo do sredine sljedeće godine ćemo biti tehnički spremni", kazao je Orepić

12:25 "Imamo još dosta posla prije evaluacije, ali ja sam optimističan i očekujemo da ćemo u skorije vrijeme ući u schengenski prosto", kazao je Dorić.

12:20 Dorić je potom demonstrirao kako je termovizijska kamera uočila pokušaj neovlaštenog prelaska granice te u prezentaciji predstavio nova vozila (brodovi i autobusi) koja će se koristiti za nadzor granica.

12:16 "Ciljevi su nabava nove opreme za nadzor granica, modernizacija nadzora, nadogradnja informaičkog sustava, modernizacija infrastrukture, jačanje granične policije, povećanje broja policijskih službenika za zaštitu granice", kazao je Dorić.

12:12 Prezentaciju o iskorištenju fondova za pripremu ulaska u Schengen je održao Joško Dorić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Premijer Andrej Plenković napustio je konferenciju.

12:10 Potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier rekao je kako je ulazak u Schengen politički cilj ove Vlade.

"Dio sredstava koristili smo i za opremanje naših diplomatskih konzularnih predstavništva", rekao je Stier.

12:08 Ministar Orepić je kazao kako je napravljen dobar i korektan posao.

"Ciljevi su kvalitetno upravljanje granicom i ulazak u schengenski prostor", rekao je Orepić

12:07 "U proteklih 6 mjeseci napravljen je važan iskorak u komunikaciji s EK, dobili smo dozvolu za produljenje roka za korištenje sredstava. Siguran sam da ovaj model može biti koristan i za druge resore, obzirom da je iskorištenost gotovo 100 posto", rekao je Plenković.

12:05 "Zahvaljujem ministru unutarnjih poslova na svim poslovima pripreme za ulazak u Schengen. Radimo korak naprijed prema ulasku u Schengenski prostor. Danas je to prostor koji omogućuje slobodu kretanja za 400 milijuna Europljana", kazao je Plenković

12:04 "Zadovoljstvo mi je izvijestiti vas o okončanju korištenja sredstava za pripremu pristupanja u schengenski prostor. Riječ je bilo o 120 milijuna eura", kazao je Plenković

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene