Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u četvrtak zaključilo je kako je bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić bila u sukobu interesa u dva slučaja i radi toga je kažnjena s ukupno 16 tisuća kuna.


Na sjednici je Povjerenstvo, među ostalim, odlučivalo i o dva predmeta sukoba interesa vezana za bivšu HNS-ovu ministricu kulture i zaključilo da je u oba slučaja bila u sukobu interesa, odnosno da je zloupotrijebila svoje diskrecijske ovlasti prilikom imenovanja ravnatelja Državnog arhiva u Osijeku i kada je dodijelila 70.000 kuna neprofitnoj elektroničkoj publikaciji "Autograf".

Vezani članci Remen (Foto: Screenshot/YouTube) Svi oni koji su odrasli u strepnji od tatina remena pronašli su se u urnebesnom videu Ante Todorić, Milan Bandić, Andrea Zlatar Violić, Ivo Sanader (Pixsell) Bili su hrvatska gospodarska i politička elita: Isti dan na sudu zakazali ročišta za Bandića, Sanadera, Vidoševića, Antu Todorića...

Za prvi slučaj Zlatar Violić kažnjena je s deset tisuća kuna, a za drugi sa šest tisuća kuna, objavio je HRT.

Povjerenstvo je utvrdilo kako je Zlatar Violić kršila uvjete, ali nije utvrdilo njezinu direktnu povezanost s osobama povezanim sa spomenuta dva predmete, već je zaključilo kako su te osobe, zbog činjenice da je bivša ministrica kulture kršila propise, procedure i uvjete, stekli određene koristi.

U slučaju sukoba interesa varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša (HNS) zbog sklapanja izravnih ugovora gradskih tvrtki s tvrtkom koja se bavi posredovanjem u osiguranju u kojoj su udio imali rođaci Habuševa suradnika, Povjerenstvo je pak zaključilo kako Goran Habuš nije postupio sukladno etičkim načelima obnašanja javne službe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook