Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od lidera do imidža žrtve

Analiza nastupa: 'Ovo nije Sanader kakvog pamtimo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ovo nije Ivo Sanader kakvog pamtimo, od dominacije i liderske pozicije, sada ima imidž žrtve' zaključila je Smiljana Leinert-Novosel, stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju.

Smiljana Leinert-Novosel primijetila  je kako je od nekadašnje pojave bivšeg premijera, sada ostao samo njegov glas. 'On je bio konkretna, dominantna i otvorena osoba. Glas govori da razumije situaciju, sve drugo upućuje na imidž žrtve, izaziva sućut kod ljudi', tvrdi. Pojašnjava kako jedino Sanaderova boja glasa podsjeća na njegova nekadašnja obraćanja javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 5.460 olovaka Svjedoci: Fimi medija plaćala rokovnike i olovke s logom HDZ-a Slika nije dostupna Sanaderova obrana će tražiti zaštitu suda 'Ako DORH ne zaustavi curenje iskaza, cijelo suđenje Sanaderu je kompromitirano'

Osvrnula se i na štaku koju je Ivo Sanader imao. 'Ta štaka bi mu trebala biti oslonac, netko tko je tu blizu, štaka je tu u prenesenom smislu, ne sredstvo koje mu pomaže u kretanju', pojasnila je Leinert-Novosel.

Naglasila je kako je isprika za odijevanje potpuno netipična za Sanadera. 'Ovo je nešto što ne pamtimo, da bi se Sanader ovako ležerno pojavio u bilo kakvoj situaciji. Malo je za vjerovati da nije znao kuda ude i što ga čeka, onda je ova ležerna osoba trebala pokazati u relaksiranom smislu', objasnila je Leinert - Novosel.

Prisjetila se kako je Ivo Sanader bio dotjeran kada je bio lider te kako je vrlo dobro znao koristiti odjeću da bi pokazao nadmoć i potpunu dominaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene