Mislav Bago pratio je današnju saborsku raspravu o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Galerija


"Naš Sabor ne pamti tuče, ali pamti žestoku retoriku. Ipak, ovako nisku retoriku dugo nisam primijetio, iako već dugo pratim Sabor. Najzaslužniji je za ovakav nivo rasprave premijer Plenković. On je zastupnike Živog zida nazvao malim miševima. To je pokrenulo lavinu rasprava o tome tko je mali, a tko veliki miš, tko je pacov. Naravno da premijer u istom trenutku ne može govoriti da želi vratiti dignitet Saboru, da želi uozbiljiti raspravu, a onda zastupnike nazivati malim miševima.

Vezani članci Dalija Orešković Vladajući u Saboru molili oporbu da im ne ruši kvorum: "Nije zadatak oporbe da im čuva većinu" Zgrada Vrhovnog suda Posljednji dan prijave za predsjednika Vrhovnog suda: Trojac u borbi za tron

On je osobno odgovoran što je rasprava otišla u tom pravcu, no kasnije se sve vratilo u mirne vode, gdje se vlast i oporba međusobno optužuju. Oporba je govorila o katastrofalnom zdravstvu, dok su vladajući govorili da nam je zdravstvo sve bolje i bolje. Andrej Plenković ipak može u nešto biti siguran. Obranit će svog ministra i tako će šesti pokušaj oporbe da se sruši neki ministar ili Vlada u cjelini ostati bezuspješan.

No danas od ministra Kujundžića nismo doznali gdje će i kako utrošiti dodatne dvije milijarde kuna od poreznih obveznika, hoće li novac otići na reforme ili krpanje rupa te, primjerice, kada i u kojem roku misli spajati bolnice, ali i kada će se smanjiti liste čekanja. Ministar je uglavnom danas govorio općenite stvari. Kako god, ministar može biti siguran da ima potrebnu većinu, pa ga baš i nije briga zašto zdravstvene reforme uopće nema."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.h