Stručnjak za odnose s javnošću Jerko Trogrlić analizirao je inauguraciju.

Galerija


Zoran Milanović svečano je u utorak pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, a stručnjak za odnose s javnošću Jerko Trogrlić kaže kako je s inauguracije najupečatljivija Milanovićeva želja da funkciju predsjednika vrati na ono što ona po njemu je, "na jednu dostojanstvenu ulogu, vrlo skromnu u okviru ustavnih ovlasti".

Vezani članci Zoran Milanović "Ovo je kuća za nas": Milanović u govoru citirao stihove legendarnog beogradskog benda Andrej Plenković Stručnjak za odnose s javnošću oštro o Plenkoviću: ''Izgledao je kao da se duri. Ne uklapa se u tu pristojnu priču''

"Bilo je jako pomirljiv. Nastavljamo s onim dobrim Zoranom kojeg smo upoznali tijekom kampanje i poslije nje. Ustraje na tome, šalje pomirljive tonove. Pokazuje po prvi put od kada ga mi znamo emocije i tremu. Ne zna se s time najbolje nositi, ali veseli nas to da možemo vidjeti da Zoran Milanović u ovakvim trenucima može podleći emocijama i mislim da mu to nitko neće zamjeriti", uvjeren je Trogrlić.

Komentirao je i govor Zorana Milanovića.

"Govor je imao poruke koje je trebao imati. Govor je bio kratak, puno kraći od njegovih prethodnika. Upravo je ta trema utjecala na to da taj govor nije bio izveden onako kako Milavnović to zna. Nedostajala mu je publika. Ovdje je imao poprilične suzdržane dužnosnike. Nije imao povratne reakcije koje inače u svojim govorima ima", napominje.

Svi pričaju o izvedbi himne Josipe Lisac, a Trogrlić kaže da je izvedba bila nešto što je danas bilo najneuobičajenije i drugačije.

"Ako je Josipa Lisac tema oko koje se najviše dijelimo onda je ova inauguracija uspjela“, kazao je.

Napominje kako se Andrej Plenković danas ponašao ljuto, za razliku od Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović koji su se ponašali pristojno i pružili jedno drugom ruku.

"Andrej Plenković nije prihvatio tu ruku koju mu Zoran Milanović pruža i ako nastavi u tom smjeru ne mislim da će to biti dobro", ističe. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr