Jozo Radoš (Foto: Josip Regovic/PIXSELL)
Jozo Radoš (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Amsterdamska koalicije požalila se Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kako nije moguće da na izborima za Europski parlament, na biračkom mjestu na kojemu je glasovao njen kandidat Jozo Radoš, nije dobila ni jedan glas, DIP je provjerio 'stvar' i utvrdio da su glasovi te Koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte, pa je naložio da se izmjene objavljeni rezultati izbora.


Jozo Radoš, kandidat Amsterdamske koalicije, glasovao je na biračkom mjestu u zagrebačkom Studentskom gradu, pa nije moguće da naša lista nije dobila niti jedan glas, požalilo se DIP-u Glas, dio Amsterdamske koalicije.

Vezani članci Slika nije dostupna Restart koalicija i Domovinski pokret izbore zaključili s minusom, pet stranaka nije ni dostavilo financijska izvješća Slika nije dostupna Državno izborno povjerenstvo objasnilo na koji će način zaraženi koronavirusom ipak moći glasati na izborima

DIP je izvršio uvid u Zapisnik o radu biračkog odbora sa 'spornog' mjesta iz kojeg je proizilazilo da lista spomenute koalicije nije dobila ni jedan glas, te da ni jedan od kandidata na njoj nije dobio preferirani glas.

Uvidom, međutim, u važeće glasačke listiće utvrđeno je da je lista Amsterdamske koalicije dobila 23 glasa, a da su preferirane glasove dobili Jozo Radoš (4), Zoran Bahtijarević (5), Silvano Hrelja (2), Mira Morović (1), Krešo Beljak (2) i Anka Mrak-Taritaš (7).

Uvidom u važeće listiće i Zapisnik utvrđeno je da su glasovi koji pripadaju listi Amsterdamske koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske. DIP je stoga zaključio da treba izmjeniti utvrđene i objavljene Rezultate izbora. (Hina)

U politici vrijedite onoliko koliko glasova dobijete u mjestu u kojem živite. Pogledajte tko se nema čime hvaliti EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 +1 EU izbori, tko koliko vrijedi? (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju