Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Potpisan memorandum

Amerikanci ponovno pomažu Hrvatskoj vojsci: Donirat će do milijun dolara za zbrinjavanje viškova oružja

Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst potpisali su Memorandum o potpori SAD- a u zbrinjavanju viškova oružja.

Njime američki partneri Hrvatskoj doniraju iznos do milijun dolara za potrebe skladištenja streljiva, ali i uništavanje starog naoružanja. ''Ono što je bilo u vlasništvu Hrvatske vojske, neperspektivno, protuzračni sustavi će na ovaj način biti uništeni'', kazao je ministar obrane Damir Krstičević.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura

"Samim time povećat će se i sigurnost hrvatskih vojnika i pridonijet će se sveopćoj sigurnosti hrvatskih građana. Ovaj projekt još je jedan važan simbol partnerstva dviju zemalja. Vrlo sam ponosan što sam danas ovdje sa svojim dobrim prijateljem i što smo zajedno potpisali ovaj dokument. Zahvaljujem Hrvatskoj na svemu što radi, na partnerstvu s SAD-om", istaknuo je Kohorst.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene