Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst potpisali su Memorandum o potpori SAD- a u zbrinjavanju viškova oružja.

Galerija


Njime američki partneri Hrvatskoj doniraju iznos do milijun dolara za potrebe skladištenja streljiva, ali i uništavanje starog naoružanja. ''Ono što je bilo u vlasništvu Hrvatske vojske, neperspektivno, protuzračni sustavi će na ovaj način biti uništeni'', kazao je ministar obrane Damir Krstičević.

Vezani članci Krstičević i Kohorst (Foto: MORH) O avionima ni riječi: Krstičević i američki veleposlanik razgovarali o NATO-u, suradnji, globalnoj sigurnosti... Središnja svečanost obilježavanja 25. obljetnice Počasno-zaštitne bojne (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) - 2 Obilježena 25. obljetnica Počasno-zaštitne bojne: "Vidim koliko ste odani, vjerni i lojalni"

"Samim time povećat će se i sigurnost hrvatskih vojnika i pridonijet će se sveopćoj sigurnosti hrvatskih građana. Ovaj projekt još je jedan važan simbol partnerstva dviju zemalja. Vrlo sam ponosan što sam danas ovdje sa svojim dobrim prijateljem i što smo zajedno potpisali ovaj dokument. Zahvaljujem Hrvatskoj na svemu što radi, na partnerstvu s SAD-om", istaknuo je Kohorst.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr