Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst potpisali su Memorandum o potpori SAD- a u zbrinjavanju viškova oružja.

Galerija


Njime američki partneri Hrvatskoj doniraju iznos do milijun dolara za potrebe skladištenja streljiva, ali i uništavanje starog naoružanja. ''Ono što je bilo u vlasništvu Hrvatske vojske, neperspektivno, protuzračni sustavi će na ovaj način biti uništeni'', kazao je ministar obrane Damir Krstičević.

Vezani članci Pogled iz aviona (Foto: Dnevnik.hr) Vlada produžila rok do kojeg se države koje su nam spremne prodati borbene avione moraju očitovati Krstičević i Kohorst (Foto: MORH) O avionima ni riječi: Krstičević i američki veleposlanik razgovarali o NATO-u, suradnji, globalnoj sigurnosti...

"Samim time povećat će se i sigurnost hrvatskih vojnika i pridonijet će se sveopćoj sigurnosti hrvatskih građana. Ovaj projekt još je jedan važan simbol partnerstva dviju zemalja. Vrlo sam ponosan što sam danas ovdje sa svojim dobrim prijateljem i što smo zajedno potpisali ovaj dokument. Zahvaljujem Hrvatskoj na svemu što radi, na partnerstvu s SAD-om", istaknuo je Kohorst.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr