Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki magazin proglasio Istru novom Provansom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki turistički magazin "Travel and Leisure", u svom je siječanjskom broju Istru uvrstio u rubriku novih destinacija koje preporuča za 2007. godinu, ističući sličnosti te hrvatske pokrajine s francuskom Provansom.

'Nakon što su otkrili obalu Dalmacije, turisti se u Hrvatskoj upućuju dalje na sjever, u Istru, koju se lako može zamijeniti s Provansom', navodi jedan od najtiražnijih turističkih mjesečnika u SAD-u.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Poreč bez plastike! - 3 stop plivanju u plastici Prvi veliki grad koji je rekao zbogom plastici: "Cilj nam je bio utjecati na ljude da uopće na stvaraju otpad"

Njezini osunčani brežuljci, kilometri vinograda i šarmantni
srednjovjekovni gradovi jako su nalik onima u francuskom turističkom suparniku, a njezine su plaže sjajne kao i one poznatije na jugu´, navodi list.

Gurmani dolaze zbog tartufa - Istra je dom i bijelih i crnih vrsta - ističe magazin.

Uvrstivši Istru u svoju rubriku ´Kuda dalje?´, zajedno s Aleksandrijom u Egiptu, Quitom u Ekvadoru i New Orleansom u SAD-u, magazin ´Travel and Leisure´ ističe kako su mogućnosti putovanja olakšane otkako je britanska aviokompanija EasyJet prošloga ljeta u svoj red letenja uključila i destinacije u Hrvatskoj, a idućeg mjeseca pridružit će joj se i Ryanair.

´Kempinski gradi dva luksuzna odmarališta, koja trebaju biti otvorena 2008., no Istra u međuvremenu nudi niz objekata za luksuzni smještaj´, navodi list. 

Među tim postojećim luksuznim destinacijama u Istri, magazin ´Travel and Leisure´ predlaže rovinjski hotel Villa Angelo d'Oro i moderni Hotel Nautica otvoren ove godine u marini u Novigradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene