Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovi, zemljišta, vile...

Zavirili smo u državne nekretnine koje traže nove vlasnike, evo što smo zatekli

Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zavirili smo u državne stanove na prodaji (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/5 >>
Državna imovina, kao nikada dosad je na rasprodaji, barem kada je riječ o stanovima, poslovnim prostorima i zemljištima. Samo u Zagrebu, 33 nekretnine traže nove vlasnike.

Ove godine, plan Ministarstva je prodajom državne imovine napuniti proračun sa 100 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Slika nije dostupna Novi zakon sve će ubrzati Vlada očekuje milijardu i 400 milijuna kuna od privatizacije državne imovine

Ministarstvo državne imovine nada se dobrom poslu s prodajom državnih nekretnina, no većina tih nekretnina vapi za obnovom.

Prodaju se stanovi i druge nekretnine poput zemljišta i luksuznih vila. Zemljište u Stankovcima, za 11 cijelih pet milijuna kuna. Plan je graditi privatni aerodrom. I luksuzna vila Svežanj uz more, u Kostreni, za vrtoglavih 23 milijuna kuna!

Prodaje se i vila u Grškovićevoj u Zagrebu. Bivša je to rezidencija Stjepana Mesića, za koju zasad, još nije bilo službenog interesa.

SDP-ovac Alen Čičak hvali Marićev plan. Ali i svoj dio posla, posebno naplatu najmova.

S druge strane, Tomislav Panenić nije oduševljen, kaže, vidio je svašta.

"Ne vjerujem da se išta promijenilo, jer slušam da su i dalje ruinirani i kao takvi nisu spremni za useljenje", govori Panenić.

U njih sedam, nakon objave natječaja je i provaljeno. Slučaj istražuju policija i Državno odvjetništvo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene