Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Alica Petrač, supruga Hrvoja Petrača poslala je otvoreno pismo medijima o molbi za pomilovanje njezinog supruga.


Alica Petrač u pismu između ostalog navodi kako ih je na obraćanje javnosti ponukalo svakodnevno izvještavanje medija o tom slučaju, te, kako je napisala, 'pojedinih članova Vlade'.

Vezani članci Donald Trump - 3 Trump pomilovao 26 osoba, među njima i oca svog zeta Charlesa Kushnera Slika nije dostupna Petračev odvjetnik: On je vrlo loše i osjetno je smršavio

'Vidljivo je da čelni ljudi izvršne vlasti, dakle, Vlade Republike Hrvatske isključivo u ovom slučaju vrše pritisak na institucije pravne države, dok se u svim ostalim slučajevima ograđuju, tvrdeći da se ne žele miješati u posao istih i da se mora poštovati trodioba vlasti', tvrdi u pismu Alica Petrač, koja navodi kako pritisak na Komisiju za pomilovanje vrše i pojedini mediji. 

'Po ne znam koji put negiramo medijske natpise da je Hrvoje Petrač financirao ijednu kampanju predsjednika Mesića. Žalosti nas cinjenica da Komisija za pomilovanja i Predsjednik nemaju priliku donijeti odluku bez pritiska medija, a očito i bez politike. Sve to govori samo jedno; da je Hrvoje Petrač bio i ostao političko, a ne pravosudno pitanje', tvrdi u pismu Alica Petrač s obitelji.

Otvoreno pismo obitelji Petrač u cijelosti možete pročitati u dokumentu;