Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno osuđena

Aleksandra Ljuba: Živim za dan kad će ta tema biti zatvorena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša glasnogovornica PU zagrebačke i sadašnja djelatnica MUP-a, Aleksandra Ljuba, nepravomoćno je osuđena na osam mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine.

Ljuba je nepravomoćno osuđena jer je svoju zlostavljanu prijateljicu i njezino dvoje djece prije 4 godine povela na ljetovanje u MUP-ovo odmaralište u Dramlju. Sudac joj je rekao da je postupila humano, ali je unatoč tome osudio.

Pročitajte i ovo Donald Trump Postupak se nastavlja Donald Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda: Tipkao na svojoj društvenoj mreži i sad mora platiti paprenu kaznu Ivan Rimac Ne smije iz zemlje Ivanu Rimcu oduzete putovnice, a njegova obrana tvrdi: "To je u zastari"

Aleksandra Ljuba je odmor u MUP-ovom odmaralištu, za sebe, i prijateljicu, žrtvu obiteljskog nasilja i njezino dvoje djece platila po sindikalnoj cijeni od 8 tisuća kuna, a kako prijateljica i njezina djeca nisu djelatnici MUP-a oštetila je državni proračun za 6.040 kuna. 'Mogu reći da osjećam olakšanje jer je vrlo teško živjeti s tim i sretna sam da to ide kraju', izjavila je.

'Apsurd, smatram da je to apsurd pogotovo u današnje vrijeme gdje se u sobama do vode postupci za nekakve milijarde, milijune, ne znamo ih ni pročitati ni napisati', izjavio je Ljubin odvjetnik Mate Matić. Pravni stručnjaci tvrde, pojedinci dobivaju nepravedno male kazne, pa se zato se Ljubina kazna čini visokom.

>> Aleksandra Ljuba negira krivnju za zlouporabu položaja

'Pogotovo zadnjih 3, 4 godine je to djelo koje je najopasnije djelo u ovom društvu, zlouporaba službenog položaja i ovlaštenja', izjavio je pravni stručnjak Veljko Miljević. Njezina obrana najavljuje žalbu Vrhovnom sudu. 'Ne bih komentirala ništa drugo osim da mi je vrlo teško živjeti s tim, eto živim za taj dan kad će ta tema biti zatvorena', dodala je Ljuba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene