Aleksandra Kolarić (Foto: Pixell)
Aleksandra Kolarić (Foto: Pixell)

Aleksandra Kolarić objavila je da joj se posljednjih dana upućuju prijetnje te ih je odlučila prijaviti policiji.


Na svojem Facebooku profilu Aleksandra Kolarić objavila je post sljedećeg sadržaja: 

'Šokirana sam onime što mi se maloprije dogodilo. Mislila sam zaista da je s verbalnim nasiljem i linčom na mene gotovo. Međutim maloprije sam dobila prostački, opsceni telefonski poziv na mobitel. Moj broj mobitela nije u imeniku. Osoba me tražila imenom i prezimenom i kada sam potvrdila da sam to ja počeo je prostački i lascivno vrijeđanje sa seksualnim aluzijama.

Jasno je da je ovo novo zlostavljanje kojem sam izložena posljedica mojeg javnog političkog govora i borbe za demokraciju, kao i posljedica mojeg zahtjeva da se vratim u SDP i sudjelujem u utrci za predsjednika stranke.

Poziv sam prijavila policiji na 112 i došli su dečki na izvid. Sad s njima krećem u policijska postaju Centar da podnesem službenu prijavu.

Nakon sto sam objavila ovdje ovu objavu, s istog broja me nasilnik ponovno zvao.'

Posljednjih dana, točnije otkad je Zoran Milanović objavio da više neće biti predsjednik SDP-a, Kolarić je imala brojne medijske istupe. Bivša SDP-ovka koja je isključena iz SDP-a 2013. godine, izjavila je da se želi vratiti u stranku, a čak je izrazila ambiciju i za preuzimanjem njezinog vodstva. 

Neki od SDP-ovaca poput Davora Bernardića i Zlatka Komadine pozvali su čelništvo stranke da se oni koji su izbačeni iz SDP-a vrate u njegovo okrilje.

Kolarić je samo nekoliko sati prije nego što je dobila prijetnje, na Facebooku objavila: 

'Drago mi je što predsjednički kandidati prihvaćaju moj program za Novi SDP. Promjene su nužne kako bi vratili povjerenje građana. Prvi korak prema demokraciji u SDP-u vidjet će se već na sjednici Glavnog odbora u subotu, 24.09.

Stvarni početak promjena Glavni odbor mora pokazati pokretanjem postupka revizije ili poništenjem svih odluka o raspuštanju stranačkih organizacija u zadnjih par godina (jer se radilo o političkim obračunima s neistomišljenicima) i poništenjem nedemokratske i nepravedne odluke o mojem izbacivanju.

Kao što je rekao Willy Brandt,moramo se odvažiti na više demokracije. Sada i u ovim izborima, ne samo poslije njih'.