Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREGOVORI ZA JESEN

Aktualno prijepodne trebalo bi biti brže, kraće i češće? "Mi kao zastupnici bi se bolje pripremili i morali bi zaoštriti retoriku"

Aktualno Galerija Saborski zastupnici Saborski zastupnici Foto: DNEVNIK.hr Peđa Grbin Peđa Grbin Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Škoro Miroslav Škoro Foto: DNEVNIK.hr +1 Andrej Plenković Galerija 1/6 >>
Ako se pita predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića saborski aktualac trebao bi biti dinamičniji i češći. Istog je mišljenja i prvi čovjek SDP-a Peđa Grbin.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik SDP-a Peđa Grbin slažu se da aktualno prijepodne kakvo znamo nije dobro. "Ovaj način postavljanja pitanja pa odgovora i komentara je zaista pregazilo vrijeme", "Ovo jednostavno ne funkcionira", poručuju. 

Pročitajte i ovo Zastupnici oporbe u Saboru 14. ožujka Oporba sprema za izbore: "Na Dan žena saznali smo da se raspušta Sabor, vrijeme je da žene maknu HDZ s vlasti" Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno

Jandroković zna kako bi aktualac trebao izgledati: "Treba raspravu učiniti dinamičinijom, kraća pitanja, brzi odgovori", smatra. Tražit će oporbena mišljenja, ali im jasno poručuje: "Nikako ne bih želio da promjene budu percipirane kao skraćivanje govora već je cilj dinamizirati i prilagoditi 2021. godini", napominje. 

Oporba bi tako umjesto četiri puta u godini, svaki mjesec propitvala premijera i ministre i ne bi trajalo satima, već kraće. "Mi kao zastupnici bi se bolje pripremili i morali bi zaoštriti retoriku", kaže Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.

"Premijer Plenković sigurno neće biti sretan ako će češće morati odgovarati zastupnicima", mišljenja je Nikola Grmoja iz Mosta.

Vodeće stranke bi kraće i dinamičnije aktualno prijepodne stoga predstoje pregovori za jesensko zasjedanje. Premijeru je početak proljetnog zasjedanja bio zabavan. "Mislim da je bilo ležerno do zadnja tri pitanja".

A hoće li u rujnu biti ležerno, ovisi o dogovoru vlasti i oporbe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene