Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić s moldavskim predsjednikom

'Blokada će stvoriti probleme u budućnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Slovenija zaustavi Hrvatsku na njezinu putu u EU i NATO, to će biti velik problem u budućim odnosima dviju zemalja, izjavio je u utorak u Zagrebu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon sastanka s moldavskim predsjednikom Vladimirom Voronjinom.

'Ako bi Slovenija zaustavila Hrvatsku na njezinu putu u euroatlantske integracije, to će biti velika poteškoća u našim budućim odnosima', istaknuo je Mesić u izjavi za novinare. Dodao je kako je "sasvim logično da Hrvatska neće završiti pregovore u ovoj godini", ako Slovenija ne deblokira preostala poglavlja.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

>> 'Povjerenstvo je suvišno jer Slovenija podupire posredništvo'

>> Odluka Zagreba pozitivan, no premalen korak naprijed

Još je jednom ponovio da se 'o granici ne mogu imati politički dogovori', jer pitanje graničnog prijepora mora riješiti sud. Na pitanje novinara što misli o komentaru slovenskog ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara, koji je ocijenio u ponedjeljak da pristanak Hrvatske s određenim uvjetima na posredništvo Europske komisije u graničnom sporu predstavlja pozitivan korak naprijed, ali da je 'taj korak možda premalen', Mesić je odgovorio da 'i maratonska utrka počinje jednim, prvim korakom'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene