Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako Slovenija zaustavi Hrvatsku na njezinu putu u EU i NATO, to će biti velik problem u budućim odnosima dviju zemalja, izjavio je u utorak u Zagrebu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon sastanka s moldavskim predsjednikom Vladimirom Voronjinom.


'Ako bi Slovenija zaustavila Hrvatsku na njezinu putu u euroatlantske integracije, to će biti velika poteškoća u našim budućim odnosima', istaknuo je Mesić u izjavi za novinare. Dodao je kako je "sasvim logično da Hrvatska neće završiti pregovore u ovoj godini", ako Slovenija ne deblokira preostala poglavlja.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Maske, ilustracija Sud u Kopru: Kažnjavanje zbog nenošenja maske nema pravnog temelja

>> 'Povjerenstvo je suvišno jer Slovenija podupire posredništvo'

>> Odluka Zagreba pozitivan, no premalen korak naprijed

Još je jednom ponovio da se 'o granici ne mogu imati politički dogovori', jer pitanje graničnog prijepora mora riješiti sud. Na pitanje novinara što misli o komentaru slovenskog ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara, koji je ocijenio u ponedjeljak da pristanak Hrvatske s određenim uvjetima na posredništvo Europske komisije u graničnom sporu predstavlja pozitivan korak naprijed, ali da je 'taj korak možda premalen', Mesić je odgovorio da 'i maratonska utrka počinje jednim, prvim korakom'.