Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader: 'Zašto su me slijedili?'

Šeks: Sanader je dno moralnog dna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader u Saboru je sazvao konferenciju za novinare i obrušio se na Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa, označivši ih kao svoje progonitelje. Odgovor Vladimira Šeksa stigao je u srijedu u večernjim satima.

Sanader je na konferenciji za novinare ponovno prozvao premijerku Jadranku Kosor i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da su organizatori njegova progona, koji se ne libe natjerati pojedine osumnjičenike u aferama da lažno svjedoče protiv njega kako bi dobili oprosnice. Rekao je kako su on i njegova obitelj žrtve namještenih afera te je potvrdio da je pisao predsjedniku EK, Joseu Manuelu Barrosu, i to baš zbog tih, kako je rekao, nedemokratskih postupaka.

Pročitajte i ovo Zapljena u Španjolskoj Pljačkali luksuzne kuće Uhvaćena banda bivših vojnika iz istočne Europe: "Koristili su svoje vještine, djelovali su brzo i efikasno" Ilustracija Podignuta optužnica Pala balkanska narkobanda: Uhodana skupina dilala drogu i oružje, zaradila najmanje pola milijuna eura

Rekao je kako oni koji te protiske provode, žele time prikriti svoju nesposobnost za vođenje države i stranke.

>> Sanader: Nisu mi dali da govorim jer me se HDZ boji

>> Daul: Sanader mi nije poslao nikakvo pismo

'Ako sam ja najveće zlo u Hrvatskoj, i ako sam bio na čelu bande, a ne Vlade RH i HDZ-a, kao što lažima oni pokušavaju napakirati, kako je moguće da su me deset godina u stopu pratili i podržavali? Zašto nisu dali ostavke na svoje dužnosti? Kako to da je moja tadašnja desna ruka u Vladi i stranci, Jadranka Kosor, objeručke prihvatila moj prijedlog da me zamijeni na dužnosti premijera i predsjednika HDZ-a, javno me hvalila i dizala u nebesa, a danas svjedočimo nečemu posve drugačijem. To su prava pitanja u ovom trenutku', rekao je Sanader.

Najavio tužbe protiv medija

Sanader se zapitao je li HDZ u strahu od njegova političkog povratka i konkretnog djelovanja u Saboru.

Sanader je najavio i tužbe protiv medija koji, kako je rekao, iznose neistine, poput onih o visini najamnine stana u kojem je živio u New Yorku. Demantirao je i kupovinu skupocjenih slika i optužio premijerku Kosor i Vladimira Šeksa kako prema njihovom nalogu određeni mediji plasiraju tekstove protiv njega osobno.

'U politiku nisam ušao na prosječkom štapu'

Šeks kaže kako se Sanader služi spletkama i obmanama te da je na taj način i došao na vlast Što se imovine tiče, najavio je da će svoju imovinsku karticu objaviti u ponedjeljak i napomenuo da u politiku nije ušao kao siromah, ali da ima onih koji jesu. 'Suvlasnik sam nekoliko kompanija, od kojih neke posluju s dobiti', rekao je.

'Dame i gospodo, u politiku nisam ušao na prosječkom štapu, ali ima onih koji jesu. U zakonskom roku ću prijaviti svoju imovinsku karticu, iz koje će biti vidljivo od čega živimo ja i moja obitelj', poručio je Sanader. Dodao je kako živi od plaće, i to dobre, kako je naglasio te je istaknuo kako na kraju godine očekuje i dobit.

Šeks: Dotaknuo je dno, ovo je njegov kraj

Jučer u večernjim satima na Sanaderove navode reagirao je prozvani Vladimir Šeks. 'Ivo Sanader besramno laže. To je još jedan u nizu njegovih besramnih pokušaja da sa svojim klevetničkim lažima i objedama, primjerice kada predsjednicu Vlade i stranke Jadranku Kosor i mene, navodi kao inicijatore i autore njegovog političkog progona', rekao je Šeks.

'Spletkama je došao na vlast'

Šeks kaže kako se radi o njegovoj poznatoj taktici. 'U svojim obrambenim reakcijama on se služi lažima, klevetama i intrigama, što je u njegovoj naravi i tim je načinom došao na vlast, obmana i spletkama zavađujući ljude, i misli da s tim spletkama može nastaviti. Ivo Sanader je moralno dno moralnoga dna', rekao je Šeks te tvrdi da njega nije obmanuo, nego se stvar rješava 'kada čir pukne'.

'Igra se primiče kraju'

Potpredsjednik Sabora odbacio je sve Sanaderove optužbe. 'Nitko po njemu ne pljuje, on pljuje sam po sebi. Van izlazi sve ono što je radio ovih desetak godina. To su napadi panike, obrambeni refleksi gdje se nekontrolirano i iracionalno reagira u skladu s onim kako se oko njega steže obruč', kaže Šeks te optužuje Sanadera da ono što je u pozadini njegovih frustracija i tjeskobe, manipulacijom prebacuje na druge. 'Igra oko Ive Sanadera se u ovim napadima sve više primiče kraju', smatra Šeks te dodaje kako pritom ne misli na Remetinec jer, kako je rekao, on Sanaderu ne želi zlo u bilo kojem smislu. Na kraju je dodao kako se HDZ Sanaderom odavno ne bavi niti se želi baviti.

Tko se koga boji, Sanader HDZ-a, ili HDZ Sanadera?

  • HDZ se boji Sanadera
  • Svi se oni boje glasača
  • Sanader se boji HDZ-a
  • Nitko nikoga, a ponajmanje naroda

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene