Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Užarili su se telefoni dežurne službe splitskog vodovoda i kanalizacije.


Zbog niskih temperatura na splitskom je području zamrznuta voda u oko tri posto vodovodnih priključaka te je zbog toga desetak tisuća stanovnika ostalo bez mogućnosti korištenja vode u domovima, doznaje se u nedjelju od Božidara Čapalije, pomoćnika direktora za tehnička pitanja u splitskoj tvrtki "Vodovod i kanalizacija".

Vezani članci Poplava u Splitu zbog puknute cijevi - 4 Bujica u Splitu: "Prije dvije godine bio je isti slučaj. Samo su to popravili i otišli, više nikad nisu pogledali cijevi" Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst"

"Temperatura zraka na splitskom području i danas je u prijepodnevnim satima u Splitu ispod ništice i stvara poteškoće u vodovodnim cijevima u kojima se smrzava voda, no nema mogućnosti da se ti problemi riješe prije nego što poraste temperatura i otopi se zamrznuta voda u cijevima", rekao je Čapalija.

Po njegovim riječima, danas u poslijepodnevnim satima na splitskom se području očekuje porast temeprature iznad ništice što će pridonijeti prevladavanju poteškoća koje uzrokuju niske temperature.

Službe nemoćne

Dežurni službenik u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju iznio je ranije svu nemoć službi koje muku muče s hladnoćom.

"Što da vam kažem, zovu svi, i sa Kile i sa Marjana, Kaštela, Pazigrada... Zamrzlo je svugdi, nema odakle nismo primili prijavu...I ove kvarove bi vam mi otklonili u roku dana, a sada, što reći. Smrzlo je, nema vode. Evo da ljudima i pošaljem cisternu, voda će se u njoj smrznut. Imat će leda, kockice leda za u viski", pokušao je za Slobodnu opisati stanje na terenu službenik Vodovoda i kanalizacije.

Kaže kako se ovakva situacija nije dogodila proteklih 50 godina.

"Zavladala je panika, zovu svi, šaljemo pomoć, no nemoćni smo. Čudo je od kvarova, a što će tek biti kada se cijevi odmrznu, pišat će na sve strane..."kaže službenik.