Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada budalasto secira potpise'

'Ako nema referenduma, prosvjedi za smjenu vlasti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jedva se sastavlja kraj s krajem, a Vlada se bavi 'budalastim seciranjem' potpisa', kaže Matijašević.

Vladine primjedbe na navodne brojne nepravilnosti prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) su ispod svake razine, izjavio je danas Ozren Matijašević, koordinator sindikalnih središnjica koje su organizirale prikupljanje potpisa.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati"

>> Referendum upitan: Ispravno samo 300 potpisa?

U trenucima kada se raspada gospodarstvo, a većina građana jedva sastavlja kraj s krajem, Vlada se bavi 'budalastim seciranjem' prikupljenih potpisa, rekao je Matijašević.

Vlada je na današnjoj sjednici ocijenila da od 815.000 potpisa koje su sindikati prikupili u dva tjedna i predali u Hrvatski sabor, samo oko 300.000 potpisa nije sporno.

Ako Sabor prihvati takvo stajalište i izbjegne donošenje odluke o raspisivanju referenduma, organizirat ćemo građanski neposluh i prosvjede diljem Hrvatske s ciljem raspisivanja izvanrednih izbora kako bi se smjenila vlast koja ne dopušta građanima ispunjavanje njihove demokratski izražene volje, kazao je Matijašević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene