Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ako ne uđem u Vladu, ne znači da se odmičem od Sanadera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sanader je umiješan političar koji uvijek iskoristi maksimum, a svaki svoj krivi potez uspješno relativizira. To je osobina uspješnog političara', izjavio je, gostujući u emisiji Mirjane Hrge '10 do 8', predsjednik Hrvatske seljačke stranke i koalicijski partner HSLS-a i HDZ-a Josip Friščić.

'Danas je informiranija hrvatska javnost, jer smo u 12 sati i 15 minuta pustili na internet naš koalicijski sporazum. Tijekom pregovora često smo analizirali zašto nam se prije osam godina događalo da ne uspijemo svoje ideje provesti u djelo, pa smo se pobrinuli da nam se više ne događa da za nešto što želimo napraviti čujemo odgovor 'to nije na papiru'. Sada je sve na papiru', rekao je Josip Friščić. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Na pitanje ulazi li u Vladu, Friščić je ponovio kako će o tome odlučiti sutra na predsjedništvu stranke, te da je će u Vladu najvjerojatnije ući ljudi koji su radili na gospodarskom programu stranke. 

'Previše je vremena i truda uloženo u naš program i ne odustajem od njega. Ako ne ulazim u Vladu to ne znači da se odmičem od Sanadera. Ako neću biti u Vladi bit ću u Saboru koji će također odlučivati, a ja ću sudjelovati u tim odlukama', kaže Friščić, te dodaje 'da sam htio biti sa strane, kako se priča, ne bih radio sve ovo što radim već mjesecima'. 

O sve češćim napisima o raskolu unutar HSS-a Friščić kaže, kako su proteklih nekoliko mjeseci mediji to toliko puta najavljivali da se on na to više i ne obazire. Osim toga, kaže, 'nema vremena otkrivati tko širi dezinformacije o stranci'.

'Raskol u stranci najavljivali su kada smo zaključili koalicijski sporazum s HSLS-om. U međuvremenu su raskol najavljivali još nekoliko puta, pa vidite dokle smo dogurali. U stranci je sve u redu, nema raskola', kaže Friščić.

'Da nemam povjerenja u koalicijske partnere ne bih stavio potpis na sporazum', naglasio je Friščić.

Mirjana Hrga podsjetila je Josipa Friščića kako je u predizbornoj emisiji izjavio da bi svoju potporu dao SDP-u, na što se predsjednik HSS-a nije pokolebao te je izjavio kako je njemu bilo najvažnije 'da Hrvatska dobije snažnu i jedinstvenu Vladu'.

'Slijedeće četiri godine imamo puno posla, ući ćemo u Europsku Uniju i nije nevažno kako ćemo ući', izjavio je Friščić.

U emisiju se uključila i Jagoda Milidrag Šmid iz Samostalnih sindikata Hrvatske koja je izjavila da su hrvatski prioriteti činjenice da građanin više ne može poštenim radom osigurati svoje osnovne životne potrebe. 

'Ja se toplo nadam kako u Hrvatskoj još nitko nije doslovno gladan', izjavila je Milidrag Šmid. 

Najavljujući prosvjed koji Sindikat organizira u ožujku, Milidrag Šmid je izjavila kako očekuje da se prosvjedu u Zagrebu pridruže svi koji nemaju jahte, nisu na skupim skijalištima te ne ljetuju na Kribima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene