Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenici traže seksualno savjetovalište

'Za dva dečka potrebno uzimati dve pilule?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim studenata i srednjoškolci traže svoja prava. Od ministarstva zdravstva zahtijevaju otvaranje klinika te savjetovališta za seksualno zdravlje i besplatan siguran seks.

Njima je dosta i apstinencije i dezinformacija i nedovoljnih informacija o seksu. Oni žele znati. 'Smatramo da je osnivanje jedne takve otvorene klinike kao najnužnijeg rješenja za sadašnji problem prva stvar koja se može napraviti. Smatramo da ukoliko dolazi do nekog tradicionalnijeg rješenja i ukoliko netko vjeruje u to, slobodno može to prakticirati, smatram da liberalniji stavovi neće štetiti', rekao je Luka Orešković, učenik V. Gimnazije u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

Da bi liberalniji stavovi bili i sigurni, traže i besplatne kondome i pilule. 4.000 potpisanih želja za reproduktivnim znanjem srednjoškolci su unijeli u ministarstvo. Primio ih je državni tajnik za zdravstvo Ante Zvonimir Golem. Ispričali su mu kakve ih nedoumice more.

'Primijetila sam da na reklamama za uloške uvijek bude neka plava tekućina, a meni curi crveno... Jesam li normalna? Zbunjena, 12 god.'

'Ako imam dva dečka, znači li to da moram uzimati dvije kontracepcijske pilule? Studentica'

Tajnik je za prvi put bio pun razumijevanja. 'Dogovorili smo se nakon što prođe ludi tjedan, kako ga je sam tajnik nazvao, da ćemo oformiti skupinu i krenuti u samu realizaciju', rekla je Leticija Petrović, učenica 3. razreda V. Gimnazije. Pa će i učenička borba za obrazovaniji, zdraviji i sretniji naraštaj biti duga i naporna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene