Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akciju Hrvatskih laburisti - Stranke rada 'Pišite vladi - ostavka!' svojim je potpisom podržala 61.621 građanina diljem Hrvatske.


Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar zadovoljan je brojem potpisa iako je napomenuo da bi ih bilo i više da su akciju svojim potpisom podržali i oni koji to nisu smjeli učiniti zbog dovođenja u pitanje svoga radnog mjesta. Akcija potpisivanja pisma kojim se traži ostavka vlade zbog, kako se navodi, dovođenja Hrvatske do bankrota, trajala je od 1. do 19. veljače u 49 hrvatskih gradova, a sva prikupljena pisma bit će, kako je rečeno, uručena predsjednici vlade Jadranki Kosor.

Vezani članci Slika nije dostupna Laburisti protiv izmjena deklaracije o članstvu u EU Slika nije dostupna Lesar: Bez Sabora dug Ljubljanske ne može postati sukcesijsko pitanje

>> Lesar upozorava: Nezaposleni pred mirovinu bez naknade tri mjeseca

U Zagrebu je prikupljeno 20-ak tisuća potpisa, a u odnosu na broj stanovnika najveći je odaziv bio u Međimurskoj županiji, rekao je Lesar. Danas su iz premijerkinog ureda zatražili da im odrede vrijeme kada ih mogu primiti kako bi im predali pisma građana, rekao je Lesar dodavši da ako termin ne dobiju do četvrtka u 13 sati sami će se zaputiti na Markov trg u sjedište Vlade s paketima s pismima.

'Za nas je ovaj čin jednak tome da smo na Trgu bana Jelačića ili na Markovom trgu okupila 61 tisuća prosvjednika koji traže odlazak vlade na čelu s premijerkom Kosor, poručili su Laburisti.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju