Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj je sve bliže

Akcija za Palčiće iz Petrove još uvijek traje: "Možda vi ne znate što radite, ali roditelji su vam do neba zahvalni"

Una Klepić, beba Palčić
Una Klepić, beba Palčić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Una Klepić, beba Palčić Una Klepić, beba Palčić Foto: DNEVNIK.hr +0 Beba Palčić - 4 Galerija 1/2 >>
Akcija prikupljanja novca za obnovu Petrove bolnice još uvijek traje. Donacije neumorno pristižu, lopta malenoga Ante dobila je svoj nastavak, a mi smo razgovarali s roditeljima malenih Palčića kojima je pomoć najpotrebnija.

Antonio i njegova sestra Una su Palčići rođeni u Petrovoj bolnici, a njihovi roditelji Teo i Ivana kažu da su presretni i zahvalni osoblju koje je odradilo "vrhunski posao".

Pročitajte i ovo Roditelji prvi put vidjeli svoga Palčića - 1 Nakon potresa i korone Iskustvo koje će pamtiti cijeli život: Pogledajte dirljivi trenutak kad su roditelji prvi put ugledali svoje Palčiće iz Petrove Željka Vučko, organizatorica akcije za Palčiće iz Petrove bolnice Svjetski dan Crvenog križa Akcija za Palčiće iz Petrove traje i dalje: "Korak smo do cilja. Inkubatori su na putu za Hrvatsku"

Antonio je rođen u 25. tjednu trudnoće, a prilikom poroda imao je 742 grama. Tri mjeseca prerano na svijet je došla i Una. Dok je ležala u inkubatoru, Zagreb je pogodio potres. Ivana i Teo iste su sekunde krenuli u bolnicu.

"I onda smo zvali. Međutim, već je seoba naroda obavljena. Najviše mi je bilo kad sam vidjela inkubatore, onda su samo suze išle", rekla je Ivana Klepić.

"Svaka čast svim ljudima, Boysima prvenstveno. Naježio sam se sad, a i sam sam Boys", rekao je Teo Klepić.

Una je u međuvremenu otpuštena iz Petrove. Odjelu na kojem je bila smještena pod hitno treba obnova, a kroz akciju "Vratimo palčiće u Petrovu" taj cilj sve je bliže. Od potrebna četiri, već je prikupljeno već 2,5 milijuna kuna.

"Svaki prodani dres, šal, zapravo znači za sve naše buduće Palčiće jako mnogo. Njih će bit na stotine. Ova oprema koju sad kupujemo će biti u pogonu barem sljedećih 10 godina i to će biti naraštaji budućih Palčića i njihovih obitelji i ja se nadam da će svi biti sretni kao ova obitelj", rekao je Damir Lončarević, pedijatar neonatolog Petrove bolnice.

Samo lopta maloga Ante s potpisom Ryana Giggsa, legendarnog nogometaša Manchester Uniteda, prikupila je 187 tisuća kuna.

"Posebno hvala svima koji su uplatili novac i omogućili da lopta ostane Anti. Svi imate veliko srce", rekao je Ryan Giggs.

Akcija se nastavlja i dalje, a cilj je sve bliže

Lopta ostaje Anti, a uskoro mu stiže i dres Manchester Uniteda s Giggsovim potpisom. Na online aukciju stavio ga je Dario Lihtenvalner.

"To je dres koji je meni Giggs potpisao prije dvije ili tri godine kad je bio u Zagrebu, u isto vrijeme kad je Anti potpisao loptu. Budući se ova akcija zahuktala, došli smo na ideju da stavimo i ovaj dres i da Ante uz loptu dobije i dres i da ima par", rekao je Lihtenvalner.

"S Antinim ocem sam se dopisivao. Čovjek je sretan, ne zna što bi rekao. Pokrenuli su akciju za Palčiće, uključili su se svi, a na kraju ispada da je dobio i Ante i Palčići i svi su sretni i zadovoljni", dodao je.

Akcija se nastavlja i dalje, a cilj je sve bliže. Prije nekoliko godina, donacije su pomogle još jednom Palčiću, malenom Noi, čiji roditelji najbolje opisuju što sve ove donacije znače.

"Noa je bio jedan od prvih palčića koji je bio priključen na uređaj koji je doniran u akciji 'Palčić gore'", rekao je Natko Bošnjak.

"Možda vi nemate pojma što radite, ali vjerujte mi, roditelji koji su tamo su vam do neba zahvalni. Vi donirate svoje novce za jedan beskrajno važan maleni život. Hvala vam svima", dodala je Rahela Bošnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene