Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Sutra Dan ljubaznosti u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalna akcija "Dan ljubaznosti u prometu", kojoj je cilj potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, sutra će se, 11. godinu zaredom, održati na zagrebačkim cestama.

Iako svake godine raste broj savjesnijih vozača, i dalje ostaje potreba za akcijom koju policija provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Policija, ilustracija Prekinut promet Tragedija u blizini Karlovca: U sudaru s teretnim vozilom smrtno stradao motociklist

U akciji će sudjelovati 60-ak učenika Škole za cestovni promet koji će od 10 do 14 sati na 20 pješačkih prijelaza nadzirati poštivanje prednosti pješaka.

Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a od pješake da se ljubaznim vozačima zahvale.

"Osmjeh je toliko poticajan, a tako ga rijetko rabimo u svakodnevnoj komunikaciji", kažu u policiji te poručuju kako im je želja da kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom zagrebačke svakidašnjice.

Lani je od 25.380 vozača 55,2 posto njih propustilo pješake, što je u odnosu na godinu ranije povećanje broja savjesnih vozača od 7,7 posto.

Kao i svake godine, bilježit će se registarske oznake svih savjesnih vozača od kojih će desetero slučajno "izvućenih" 12. lipnja biti nagrađeno od Turističke zajednice Grada Zagreba i Autokluba Siget.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene