Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksualna eksploatacija

Akcija protiv trgovine ljudima: Pretražene brojne lokacije, identificirane 143 žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijske vlasti akciju su provele u noći 4. rujna, uz potporu Europola i rumunjskih vlasti.

U noći 4. rujna austrijske vlasti su uz potporu Europola i rumunjskih vlasti provele akciju s ciljem identifikacije žrtava trgovine ljudima u svrhu seksualne eksploatacije, ali i kako bi identificirali članove uključene u zločinačku mrežu.

Pročitajte i ovo Europol - 2 Osobna karta kriminala Kriminalne mreže duboko su infiltrirane u sve pore društva, a u europskim bandama visoko kotiraju i Hrvati: "Više se ne možete skrivati" Slika nije dostupna NEVOLJE U KUPLERAJU Policija upala na orgije: Dolijala ''Prva frizura Srbije'' i njegov pomoćnik Joca Majmun

Pretraženo je više različitih lokacija u Koruškoj, uključujući i 31 bordel i osam apartmana. To je rezultiralo identifikacijom 143 žene koje su se bavile prostitucijom, a većina ih je podrijetlom iz Rumunjske i Bugarske. Od toga ih je 13 identificirano kao potencijalne žrtve trgovine ljudima.

Televizijska voditeljica sve šokirala: Već se godinama bavim prostitucijom!

Provjereno je i dodatnih 46 pojedinaca, a 13 muškaraca osumnjičeno je da su uključeni u trgovinu ljudima.

Akcija je provedena u okviru istrage usmjerene protiv organizirane kriminalne grupe koja je umiješana u trgovinu mladim ženama iz Istočne Europe i zapadnog Balkana u zapadnu Europu u svrhu seksualne eksploatacije.

Istraga je pokrenuta 2013. godine kada su aktivnosti kriminalne skupine otkrivene u različitim europskim zemljama. Suradnja austrijskih vlasti i ostalih uključenih zemalja (Njemačka, Rumunjska i Švicarska) osigurala je napredak u istrazi, uključujući i identifikaciju osumnjičenih i velikog broja žrtava.

Dogovorila seks, došla joj trojica i onda je započeo PAKAO...

Inicijalna operacija koju su austrijske vlasti provele 20. svibnja ove godine rezultirala je identifikacijom brojnih potencijalnih žrtava trgovine ljudima koje su seksualno iskorištavane u bordelima.

Aktivnu podršku operaciji davao je Europol olakšavajući razmjenu informacija tijekom istrage i pružanjem analitičke potpore na dan akcije. Istrazi je pridonio i operativnim sastankom u Austriji ranije ove godine kako bi omogućio bolju koordinaciju među uključenim zemljama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene