Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drastično porastao broj ugovora

Akcija dala rezultate: 30 posto više korisnika vodoopskrbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od kad se legaliziraju priključci za vodu, broj ugovora porastao je za 30 posto.

U dvomjesečnoj akciji legalizacije priključaka na vodu i odvodnju koju od 25. travnja provodi zajednički tim Direkcije Zagrebačkog holdinga i podružnice Vodoopskrba i odvodnja (ViO) zabilježen je 30-postotni rast broja ugovora o vodoopskrbnom i kanalskom priključku u usporedbi s prosjekom godina koje su prethodile.

Kako se navodi u priopćenju Zagrebačkog holdinga, u razdoblju od 25. travnja do 30. lipnja ove godine, kao rezultat rada tima uspostavljen je učinkovit sustav koji onemogućava nove ilegalne priključke i nalaže svim ilegalnim korisnicima obvezu legalizacije svog statusa te je sklopljeno 1.040 novih ugovora o vodoopskrbnom i kanalskom priključku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

>> Prijevara na Viru: Žele li vodu moraju dvaput platiti priključak

‘To je značajan pomak u usporedbi sa ranijim godinama kad se godišnje sklapalo 700 do 800 ugovora o priključcima’, ističe se u priopćenju.

Akcijom je otkriveno 1.469 novih ilegalnih korisnika koji moraju legalizirati svoj status jer će u protivnom sami biti podvrgnuti prekršajnom i kaznenom postupku uz plaćanje naknade cjelokupne štete za krađu vode i ilegalni priključak, a više od 400 ilegalnih korisnika zahtjev za legalizaciju svog nelegalnog priključka podnijelo je samostalno.

Najavljeno je pokretanje nove akcije pod nazivom ‘Nema više suhogradnje’, kojoj je cilj ‘prekinuti dosadašnju praksu neodgovornih investitora i izvođača koji izvode građevinske radove s nelegalnim priključenjima na hidrante, čime izravno oštećuju podružnicu ViO’.

‘Ovom prigodom pozivamo sve investitore i izvođače da se obrate podružnici ViO i legaliziraju status korištenja vode na otvorenim gradilištima, jer ćemo u protivnom primijeniti sva zakonska sredstva i mjere za kažnjavanje vlasnika nelegalnih priključaka’, upozorava se nadalje u priopćenju. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene