Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić navodno kumu namještao građevinske radove, a sinu Željke Antunović u bescjenje iznajmio gradske prostore, Hrvatski pravaški pokret u sandučić mu je ubacio kost s porukom 'Ak vam nije dost, evo vam jedna kost'.


Policija je predsjednika pokreta odmah pozvala na informativni razgovor, pa se pravaši pitaju zašto USKOK ne ispituje medijske napise o Bandiću.

Vezani članci Mario Banožić Banožić o novoj aferi: "Uzalud vam trud, svirači. Nećete me zastrašiti i neću popustiti pritiscima isfrustriranih kompleksaša" Miroslav Kutle Miroslav Kutle o braći Pripuz: "Znam sve što su radili u gradu. Bandić je na početku karijere bio njihov projekt"

A Bandićevim aferama uistinu nema kraja. Kum Milan Bandić je kumu Milanu Penavi dao više od dva milijuna kuna da popravi oktogon u Nazorovom parku. Paviljon je navodno popravljen za 630.000 kuna, što znači da je milijun i pol kuna, kumu Penavi završilo u džepu.
 
Penavina firma gradila je i ZET-ovu kućicu na Črnomercu. Kad se zbroje posljednje tri godine, Grad je navodno Penavi dao poslova za 75 milijuna kuna.

Čim je postao gradonačelnik, Milan Bandić doveo je sa sobom 14 bliskih savjetnika, a to je Zagreb to stajalo 150.000 kuna na mjesec. 

Aleksi Kocijanu, direktoru Jaruna, Grad je dao šest milijuna kuna da očisti jezero od Lopoča. Čupanje je stajalo milijun kuna, pa si je Kocijan preostalih 5 milijuna spremio na račun i završio u zatvoru.

'Prošle godine 1. 11. smjenjen sam s funkcije direktora upravljanja sportskim objektima, na moje mjesto dovedena je gospođa Pokrajčić koja je rodbinsko-prijateljski vezana s gospodinom Bandićem, ja sam sve predao na sud, proces je u tijeku', rekao je Josip Čorak.

Sinu tajkuna Gucića Bandić je pokušao dati vrijedno zemljište kraj Bundeka za malo manje vrijednu oranicu i šikaru u Resničkom Gaju. U toj trampi Gucić je trebao zaraditi osam milijuna eura.

U Gajevoj ulici, sin stranačke kolegice, Željke Antunović prije nekoliko dana dobio je 200 gradskih kvadrata za plesni studio za simboličnih 1500 kuna na mjesec.

Kada ga se pita o namještanju poslova, gradonačelnik i dalje zaziva pravnu državu.

'Ako je netko pogriješio neka odgovara, to će vam gradonačelnik uvijek reći, vi od gradonačelnika očekujete da će vam nešto drugo reći, ali ne mogu nažalost nego samo to', poručuje Bandić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju