Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amnesty International (AI) pozdravio je danas što je Povorka ponosa u Splitu protekla mirno i sigurno, ocijenivši temeljem promatranja da je hrvatska policija osigurala adekvatnu zaštitu povorke i time podržala pravo na slobodu izražavanja i okupljanja lezbijki, gayeva, biseksualnih i transrodnih (LGBT) osoba.


Amnesty International, čiji je tim stranih i domaćih promatrača proveo monitoring Povorke ponosa u Splitu, naveo je da su izvrsno surađivali sa splitskom policijom i svjedočili visokoj razini sigurnosti.

Nedostaci u osiguranju koji su zamijećeni prošle godine uspješno su otklonjeni od strane lokalne policije, što je omogućilo da događanje protekne bez smetnji, izjavila je voditeljica promatračkog tima Veronica Scogniamiglio, priopćio je Amnesty International.

Promatranje Povorke ponosa u Splitu provedeno je u okviru kampanje Amnesty Internationala "Stop diskriminaciji u Europi", koja se bavi i pravima LGBT osoba. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Darko Božinović Božinović nakon trostrukog ubojstva: "Split je siguran grad. Policiji je lakše raditi kada druga strana surađuje" Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita Krstulović Opara odgovorio Milanoviću: "Mi znamo najbolje kako je u Splitu. To je siguran grad"