Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvješće Agrokorove izvanredne uprave za svibanj otkriva da se radi popis za prodaju na kojem će se naći operativna poslovanja ili imovina od kojih se očekuje određena vrijednost.


Agrokor je objavio izvješće izvanredne uprave za svibanj u kojim se, među ostalim, spominje i osnivanje Agrokorovog imovinskog portfelja (AIP), nakon čega će se "operativna poslovanja ili imovina od kojih se očekuje određena vrijednost potom biti uključeni u postupak prodaje".

Vezani članci Piruška Canjuga dolazi u DORH na saslušanje - 4 Kako su istražitelji došli do sumnje na tužiteljicu? "Ona ne poznaje uhićenu, a niti njezinog supruga" Provjereno: Ivica Todorić - 4 "Ima i šanse da Todorić uspije": Nekoć je bio ekonomski vladar Hrvatske, a danas protiv nje vodi sudske bitke

U izvješću se kaže da je AIP tim uspostavljen tako da sadrži dijelove grupe koji nisu očigledno povezani.

"Fokus je tima ostvarivanje vrijednosti za vjerovnike, učinkovitost procesa i ostvarivanje vrijednosti za uloženi novac", navodi se u izvješću te se dodaje da u ovu kategoriju spada 67 poduzeća, od čega 14 shell poduzeća nema nikakvu vrijednost i bit će predmet pojednostavljenja korporativne strukture.

"Uz povezana društva, AIP je identificirao inicijalni popis imovine na kojemu se nalazi sveukupno 267 nekretnina, među kojima su i velike razvojne građevinske lokacije, stambene, trgovačke, poslovne i industrijske nekretnine, zemljišta i pokretna imovina (jahta i helikopter). Operativna poslovanja ili imovina od kojih se očekuje određena vrijednost potom će biti uključeni u postupak prodaje. U tijeku je pravno i poslovno dubinsko snimanje određenih poduzeća kako bi ih se pripremilo za prodaju", kaže se u izvješću izvanredne uprave Agrokora.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju