Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na dan 31. 3. 2017.

Agrokor objavio da je dužan 40,4 milijarde kuna, no to nije i ukupan dug "Proširene Grupe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agrokor je objavio podatak da je dug koncerna na dan 31. ožujka 2017. iznosio 40,4 milijarde kuna. Riječ je o objavi o stanju zaduženosti koju je Agrokor poslao Irskoj burzi.

Mjesec dana nakon što je u Agrokoru imenovana izvanredna uprava na čelu s povjerenikom Antom Ramljakom, iz koncerna su danas izvijestili javnost kako je na dan 31. ožujka 2017. Agrokor imao dug u iznosu od 40,4 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna proces nagodbe ide dalje Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio" Slika nije dostupna Odlučno i jasno Jandroković o Agrokoru: ''Ako analiza dokumenata pokaže nešto negativno, onda će netko i odgovarati'

No, te financijske obaveze odnose se samo na 19 najvećih tvrtki a ne cijeli koncern, a u njima nije niti dug Agrokora prema Mercatoru i s njim povezanim društvima. Osim toga, Agrokor je 13. travnja ove godine uzeo kredit s prednosti namirenja dobavljača te za potrebe obrtnog kapitala od 80 milijuna eura koji također nije prikazan u ovom stanju zaduženosti.

Agrokor je najviše dužan financijskim vjerovnicima - bankama, leasing društvima - oko 24,5 milijardi kuna, dok su obaveze prema dobavljačima 6,2 milijarde kuna. Dugovi po izdanim mjenicama iznose 7,36 milijarde kuna.

Također, u objavi koncerna navodi se da podaci nisu revidirani i da podliježu reviziji koju će provesti izvanredna uprava jer, kao što je poznato, u Agrokoru su priznali mogućnost nepravilnosti u financijskim izvješćima zbog čega su provjere u tijeku, a DORH također vodi istragu za što mu je Vlada danas osigurala pet milijuna kuna

U objavi Agrokora također se navodi da dugovanje po dospjelim kamatama, ostalim zajmovima, rezervacijama, odgođenoj poreznoj obvezi i ostalo ne prikazuju dugovanje cjelokupne Proširene Grupe, nego samo dugovanje najvećih 19 društava Proširene Grupe.

Agrokor Ukupne Obveze 31.03.2017. by Anonymous MWGzjFQyvS on Scribd

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene