Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misija ISAF

Afganistan: Hrvatski vojnik sam ranio sebe i kolegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski vojnik 18. kontigenta u misiji ISAF u Afganistanu, ozlijedio se prilikom opaljenja osobnog pištolja.

Do ovog incidenta došlo je jučer u 19:45 sati po lokalnom vremenu, izvijestio je MORH. Tom prilikom istodobno je lakše ozlijeđen još jedan pripadnik ISAF-a koji nije iz sastava hrvatskog kontigenta.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Hrvatski vojnik zadobio je prostrjelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrjelnu ozljedu natkoljenice. Oboje su liječnički zbrinuti i prebačeni u bolnicu kampa 'Marmal' na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti. Obitelj ozlijeđenog hrvatskog vojnika obaviještena je o događaju.

Ovih dana pripadnici 18. hrvatskog kontigenta u čijem je sastavu i ozlijeđeni pripadnik OSRH završavaju svoje šestomjesečne zadaće u Afganistanu i u tijeku je primopredaja dužnosti sa 19. hrvatskim kontigentom koji je prije nekoliko dana upućen u misiju ISAF u Afganistanu, izvijestio je MORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene