Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski vojnik 18. kontigenta u misiji ISAF u Afganistanu, ozlijedio se prilikom opaljenja osobnog pištolja.


Do ovog incidenta došlo je jučer u 19:45 sati po lokalnom vremenu, izvijestio je MORH. Tom prilikom istodobno je lakše ozlijeđen još jedan pripadnik ISAF-a koji nije iz sastava hrvatskog kontigenta.

Vezani članci Ministar obrane Damir Krstičević MORH potpisao ugovore o nabavi vojne opreme teške 453 milijuna kuna, dogovoren i posao s Brodosplitom Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL Incident u Afganistanu koji je MORH prešutio: "To nije bio napad na naše vojnike, nitko nije ozlijeđen"

Hrvatski vojnik zadobio je prostrjelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrjelnu ozljedu natkoljenice. Oboje su liječnički zbrinuti i prebačeni u bolnicu kampa 'Marmal' na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti. Obitelj ozlijeđenog hrvatskog vojnika obaviještena je o događaju.

Ovih dana pripadnici 18. hrvatskog kontigenta u čijem je sastavu i ozlijeđeni pripadnik OSRH završavaju svoje šestomjesečne zadaće u Afganistanu i u tijeku je primopredaja dužnosti sa 19. hrvatskim kontigentom koji je prije nekoliko dana upućen u misiju ISAF u Afganistanu, izvijestio je MORH.