Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK-ova računica

Afere otkrivene nakon odlaska Sanadera građane koštale 3 milijarde kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U protekle dvije godine svašta dogodilo, bivši premijer završio je u pritvoru, bivši potpredsjednik Vlade nepravomoćno je osuđen, zastupnici su u pritvoru.

Nikad nije bilo više istraga političara, a u javnim poduzećima neki predsjednici uprava češće su bili u pritvoru nego na poslu. 'Ja sam svoju dionicu odradio, sad je vrijeme za druge. Doviđenja i hvala vam svima na suradnji', rekao je prije dvije godine Ivo Sanader i tako zatvorio jednu dionicu političkog puta, a time pokrenuo potres u vlastitoj vladajućoj stranci.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 PRIOPĆENJE O OPTUŽNICI Sjećate se njega? USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

'Podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade', riječi su koje je izgovorio Damir Polančec. Zaredale su se ozbiljne optužbe, potom ostavke ključnih ljudi u Vladi, a na kraju i uhićenja. Afera za aferom isplivale su na površinu. Milijunski iznosi su u pitanju.

Afere teške stotine milijuna

Podravka, primjerice je teška 400 milijuna kuna, Fimi medija 80 milijuna, HEP-TLM 600 milijuna i brojne druge. USKOK-ova računica pokazuje da su hrvatski građani oštećeni za oko 3 milijarde kuna. Bivši premijer tereti se za osam kaznenih djela, zlouporabu položaja i ovlasti, poticanje drugih, primanje mita, udruživanje u zločinačku organizaciju.

Službeno su otvorene 4 istrage. Uz to, istražuje se i nabava skupocjenog BMW-a uloga u HAC-u, brojne provizije, a istraga je otvorena i u Austriji pod sumnjom za pranje novca. Državno odvjetništvo i USKOK rade punom parom. Nadzire li se kraj afera ili su sadašnje istrage tek početak, provjerava se još u brojnim državnim institucijama povezanim s ključnim igračima. Sasvim je sigurno i do sada novac hrvatskih građana otišao je u privatne džepove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene