Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga o aferi 'Spice'

Afera 'Spice': Polančeca ispitala policija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Polančec ispitan je u Koprivnici. Iz policijske zgrade izišao je sam oko 10.30 sati i sjeo u svoj mercedes, a u međuvremenu je 'zaradio' kaznu zbog neplaćanja parkiranja prenosi Večernji list.

Policija ga je ispitala tek mjesec i pol dana nakon što je odstupio s položaja potpredsjednika Vlade, ponajprije zbog sumnji da je upleten u nezakonite radnje u vezi s kupnjom dionica koprivničke Podravke.Večernji list piše da su istražitelji s njime razgovarali o 'operaciji Spice', kojom je Podravka oštećena za najmanje 310 milijuna kuna. Polančec nije bio s odvjetnikom, pa se pretpostavlja da u ovome trenutku nije osumnjičen za izravno sudjelovanje u ostvarenju plana o preuzimanju većinskoga udjela u prehrambenoj kompaniji njezinim novcem. Sumnju da on zna mnogo više nego što želi javno priznati iskaz je koji je Miroslav Vitković, trenutačno vodeći Podravkin menadžer, dao USKOK-u, piše Večernji. Vitković je rekao kako ima spoznaja da je Polančec nakon odlaska u Vladu održao niz tajnih sastanaka s dijelom Podravkina poslovodstva na kojima se krojio plan za preuzimanje vlasničke kontrole nad Podravkom.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije

Ti su sastanci održavani od 2006. godine u zagrebačkim hotelima a sudjelovali su bivši šef uprave Darko Marinac, njegov nasljednik Zdravko Šestak, član uprave Saša Romac i Josip Pavlović, tada član Podravkina Nadzornog odbora, a kasnije uprave. Sva navedena četvorica trenutačno su u istražnome zatvoru u Remetincu. Nije isključeno da su Polančeca ispitali i o skrivenim ugovorima i njegovoj ulozi u sklapanju tih ugovora s mađarskom bankom OTP, ističe Večernji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene