Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Damir Polančec ispitan je u Koprivnici. Iz policijske zgrade izišao je sam oko 10.30 sati i sjeo u svoj mercedes, a u međuvremenu je 'zaradio' kaznu zbog neplaćanja parkiranja prenosi Večernji list.


Policija ga je ispitala tek mjesec i pol dana nakon što je odstupio s položaja potpredsjednika Vlade, ponajprije zbog sumnji da je upleten u nezakonite radnje u vezi s kupnjom dionica koprivničke Podravke.Večernji list piše da su istražitelji s njime razgovarali o 'operaciji Spice', kojom je Podravka oštećena za najmanje 310 milijuna kuna. Polančec nije bio s odvjetnikom, pa se pretpostavlja da u ovome trenutku nije osumnjičen za izravno sudjelovanje u ostvarenju plana o preuzimanju većinskoga udjela u prehrambenoj kompaniji njezinim novcem. Sumnju da on zna mnogo više nego što želi javno priznati iskaz je koji je Miroslav Vitković, trenutačno vodeći Podravkin menadžer, dao USKOK-u, piše Večernji. Vitković je rekao kako ima spoznaja da je Polančec nakon odlaska u Vladu održao niz tajnih sastanaka s dijelom Podravkina poslovodstva na kojima se krojio plan za preuzimanje vlasničke kontrole nad Podravkom.

Vezani članci Koprivnica iz zraka - 1 Ovaj je grad ime dobio zbog bijesa velikog kralja Bele IV., ali danas je to - unovčio. Njegovo zaštitno lice poznato je gotovo u cijelom svijetu Darko Koren Da se ne baci: I jedan župan cijepio se protiv korone preko reda

Ti su sastanci održavani od 2006. godine u zagrebačkim hotelima a sudjelovali su bivši šef uprave Darko Marinac, njegov nasljednik Zdravko Šestak, član uprave Saša Romac i Josip Pavlović, tada član Podravkina Nadzornog odbora, a kasnije uprave. Sva navedena četvorica trenutačno su u istražnome zatvoru u Remetincu. Nije isključeno da su Polančeca ispitali i o skrivenim ugovorima i njegovoj ulozi u sklapanju tih ugovora s mađarskom bankom OTP, ističe Večernji.