Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOk traži istražni zatvor

Afera Podravka: Šestorci mjesec dana istražnog zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Devčić odredio mjesec dana istražnog zatvora.

Istražni sudac Krešimir Devčić odredio je osumnjičenoj šestorci uhićenoj u akciji 'Menadžer' mjesec dana istražnog zatvora.  Istražni zatvor je određen zbog mogućeg  utjecanja na svjedoke ili uništavanja dokaza, odnosno dokumentacije koja bi ih mogla inkriminirati.  Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac, Josip Pavlović, Srđan Mladinić te Milan Horvat bit će noćas prevezeni u remetinečki zatvor. Rok za žalbu je tri dana, a branitelji svih uhićenih odmah su najavili da će se žaliti već sutra ujutro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud odlučio Slučaj Krediti: Marinac i Šestak oslobođeni Slika nije dostupna Afera 'Kredit' Danas presuda Marincu, Šestaku i Šketu

'Sudac istrage uvažio je baš sve USKOK-ove prijedloge i možemo ustvrditi da je sudsko rješenje zapravo prepisan USKOK-ov zahtjev o jednomjesečnom istražnom zatvoru', izjavio je jedan od Marinčevih odvjetnika Ante Madunić.

>> Mesić: Nisam znao što se događa u Podravci

>> Premijerka na proljeće mora promjeniti pola Vlade

Odvjetnik Darka Marinca  Veljko Miljević je danas popodne nakon ovakvog Uskokovog zahtjeva za istražnim zatvorom rekao je da je apsurdan je policija već dva mjeseca istražuje cijeli slučaj.

Marinac nije očekivao ovakav rasplet događaja

Glava družine navodno je Darko Marinac, bivši predsjednik Uprave Podravke. Priliku za obranu imao je već sinoć. 'Čovjek koji je 15, 20 godina bio jedan od najuglednijih, ako ne i najugledniji gospodarstvenik u ovoj zemlji, koji je na jednom došao na poziciju da je lišen slobode, da odgovara za ozbiljne inkriminacije naravno da mu to teško pada', rekoa je odvjetnik Darka Marinca Veljko Miljević.

>> Da nema krize, Polančec bi odavno dobio otkaz

Odvjetinicima je najveći problem što uopće nisu vidjeli detaljan spis koji tereti njihove klijente. 'Već u startu moj klijent nije u ravnopravnom odnosu sa suprotnom stranom, jer ja nisam uspio ostvariti uvid u spis, i nisam uspio baratati podacima koji su u pravilu baza nekakovih odluka, pa i odluke o samom pritvoru koju je Uskok donio,'rekao je Mate Matić, odvjetnik Zdravka Šestaka.

Šestoricu osumnjičenih, uhićenih u policijsko-uskočkoj akciji kodnog naziva 'Menadžer' tereti se za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je zlouporabama položaja i ovlasti oštetila Podravku za, kako tvrde mediji, više od 250 milijuna kuna. Kriminalnu skupinu, koja je novcem Podravke navodno planirala kupiti dionice te tvrtke i postati većinski vlasnik, navodno su organizirali bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac i direktor Fime Milan Horvat.

>> 'Marinac nije, niti neće nikoga drukati'

Treba li Damir Polančec dati ostavku?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene