Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Afera Hotmail

Što su istražitelji USKOK-a doznali nakon manje od mjesec dana provjera? Sve što su zatražili - dobili su

Marina Dalić (Foto: Dnevnik.hr)
Marina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Marina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražen Jelenić i Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Pune ruke posla, bolje rečeno - na stotine stranica spisa u rukama je policijskih i USKOK-ovih istražitelja.

Pomno se čitaju i analiziraju mailovi bivše potpredsjednice Vlade i grupe Borg koju je okupila zbog izrade Lex Agrokora. Što su istražitelji doznali nakon manje od mjesec dana koliko traju provjere?

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće

 

"Ja vam to ne mogu reći, prvo, nisam ni dio policijske strukture koji bi o tome mogao i trebao, nešto znati...", kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Sve što su istražitelji tražili - dobili su

No, sve što su oko sporne e-mail prepiske tužitelji tražili od policije - dobili su - neslužbeno je to potvrđeno Novoj TV.

Puno više ne otkriva ni DORH.

"Izvidi nisu dovršeni, a o pojedinostima izvida, kao što vam je poznato, ne možemo govoriti s obzirom da na zakonska ograničenja", kaže Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Jesu li ljudi koji su pisali zakon i na njemu zaradili milijunske iznose bili u povlaštenom položaju? Tko je i što poduzimao? Zašto je bivša dužnosnica komunicirala putem privatnog maila? Ima li u cijelom slučaju kaznene odgovornosti?

Priča se još slaže...

Još se slaže priča, čije aktere istražitelji mogu ispitati samo u svojstvu osumnjičenika, što sada nije slučaj.

"Prvo je otišao povjerenik Ramljak, ali su ostali savjetnici, pa je otišla potpredsjednica Dalić, ali su ostali savjetnici. Dakle, ono što povezuje cijelu priču jesu savjetnici koji su sa svojim mailovima kontaminirali cijeli proces", kaže SDP-ovac Franko Vidović.

Mailovi više ne cure, a u međuvremenu se zbog afere zbog koje je pala Dalić, državni vrh sastao s čelnicima tajnih službi.

A Ante Ramljak je progovorio o angažmanu odvjetnika Borisa Šavorića.

"Kad smo došli u fazu da trebamo i pravni savjet razgovarali smo o više odvjetničkih
kancelarija koje bi pozvali i između ostalog na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić od strane Vlade“, kazao je Ante Ramljak za Novu TV 25. svibnja i kaže kako mu nitko iz premijerove sudbine nije sugerirao da to kaže.

Istekao je rok u kojem su se trojica disciplinski gonjenih odvjetnika o svom angažmanu trebali očitovati Hrvatskoj odvjetničkoj komori. Nema službene potvrde da su to učinili, a nitko od njih ni danas ne odgovara na pozive.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene