Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Labinski poduzetnik i negdašnji čelnik IDS-a Đani Bažon odbacio je danas jučerašnje tvrdnje suspendiranih novinara "Glasa Istre" da je upravo on na čelu, kako su rekli,"političko- poslovne grupacije koja želi preuzeti nadzor i ovladati istarskom medijskom scenom".


Kako tvrdi Bažon, nema nikakve grupacije koja želi preuzeti nadzor nad istarskim medijskim prostorom.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Medijski prostor je zatrovan političarima i financijskim moćnicima' Slika nije dostupna Član Uprave Glasa Istre pronađen obješen

- Ne znam zašto su se suspendirani novinari toliko okomili na mene. To očito čine zbog okolnosti koje su poznate samo njima, kazao je Bažon. 

Dodao je kako je suspendirane novinare vjerojatno na te potvore navelo njegovo mjesto člana Nadzornog odbora Nezavisne istarske televizije (NIT).

Osvrnuvši se na ugovor o jamstvu predsjednika Uprave "Glasa Istre" Željka Žmaka za 30 milijuna kuna zajma tvrtkama u kojima je, kako tvrde suspendirani novinari, "direktor upravo Đani Bažon", potvrdio je kako je istina da se na tom ugovoru nalazi njegov potpis. 

Međutim, dodao je, pojedinosti u vezi s tim ugovorom ne može komentirati jer više nije ni u upravi tih tvrtki.

- Profesionalna etika mi ne dopušta to komentirati. Mogu jedino
potvrditi kako ugovor o jamstvu postoji, potpisan je prije dvije
godine, no u međuvremenu se mnogo toga promijenilo. Napominjem da u tom slučaju 'Glas Istre' ničim nije oštećen, zaključio je Đani Bažon.