Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Radnici nezadovoljni

Adriachem ide u likvidacijski stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaštelanska tvornica Adriachem ići će u stečaj s likvidacijom, objavljen je tako danas radnicima rezultat razgovora s potpredsjednikom Vlade Petrom Čobankovićem.

Oko 220 zaposlenika bilo je šokirano i nezadovoljno jer su se do danas nadali kako je ipak moguće ponovno pokrenuti proizvodnju. Nudi im se devet zaostalih plaća, te tri plaće tijekom stečajnoga postupka. Radnici napominju kako im tih 12 minimalaca država ionako duguje te će se boriti za otpremnine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neizvjesna sudbina Trimota i Adriachema Toliko o rokovima i obećanjima: I nakon 3 tjedna Vlada bez odgovora Slika nije dostupna Crne prognoze VIDEO: Dalmatinske tvrtke na rubu propasti

'Tridesetšest godina radnog staža, godinu dana bez plaće, ne mogu u mirovinu jer nemam godine života, sad vi recite na to svoj komentar', kaže Jadranka Radošević, radnica Adriachema.

'Sad nam slijede pregovori što u stečaju da prisilimo vlasnika da se što više odrekne svoga, jer oni moraju snosit odgovornost financijsku za ovo stanje što se dogodilo u Adriachemu', ističe Željko Stojak, sindikalni povjerenik Adriachema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene