Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Adlešič: Adresa korupcije nije kod HSLS-a nego kod Čačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič rekla je danas na konferenciji za novinare da, kad se govori o poštenju i o korupciji - sasvim sigurno adresa nije kod HSLS-a, nego kod Radimira Čačića.

Zamoljena od novinara da komentira jučerašnji "neprimjereni način na koji ju je napao predsjednik HNS-a" odgovorila je da se najradije ne bi "spuštala na razinu komunikacije Čačića i HNS-a jer su oni poznati po tome da se njihova komunikacija s drugim političkim strankama svodi isključivo na vrijeđanje i da zato imaju koalicijski kapital koji imaju". 

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti

No dodala je da je - kad se govori o poštenju i korupciji - "sasvim sigurno da adresa nije kod HSLS-a nego kod Radimira Čačića".

Naglasila je da je dužna kao predsjednica HSLS-a reagirati na napade na stranku, te od takvih uvreda zaštiti i njezine članove i birače koji su za HSLS glasovali, ali na njih ne će odgovarati.

Radimir Čačić izjavio je, uz ostalo, jučer da je HSLS samo ogranak HDZ-a te da su njegovi čelnici lažljivci i kradljivci glasova.

Glede, kako je rekla, Čačićeve "gadljivosti" Adlešič je dodala da je upravo ona u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji uvela vijećnike HNS-a u Županijsku skupštinu, koju su prije toga znali s razglednice. Oni su vrlo brzo odlučili koalirati s HDZ-om i HSS-om, a HSLS je odlučio ostati opozicija. "Komunikacija je dakako bila kulturna, ja sam na tiskovnoj konferenciji Radimira Čačića čula da je odlučio ući u vlast i nije mi palo na pamet da ga optužim za nešto što već o njemu znam. Birači su to sankcionirali na prošlim izborima", rekla je Adlešič.

"Kultura dijaloga i kultura političkog dijaloga jedan je od ciljeva koje smo si postavili i na kojima radi i naša zaklada, i ja Čačiću nemam namjeru dalje odgovarati niti se imam namjeru slikati sa svakim koji iz HNS-a dođe u HSLS", rekla je Adlešič.

Na upit novinara nije li malo prenježna, Adlešič je odgovorila: "Ne, imamo različit način komuniciranja i ja se na tu razinu doista ne želim spustiti, a objašnjavati da mi nismo zakrpa, nego korektan koalicijski partner, mislim da nema potrebe." Rekla je da bi novinarima - kada bi navodili sve Čačićeve grijehe - bilo žao jer bi to potrajalo, spomenuvši pritom samo Starački dom u Dubrovniku.

"Zna se uz koga se vezuje ime korupcija - to nije HSLS", rekla je Adlešič. Dodala je da HSLS nije kriv za krizu u HNS-u ni za raspad koji im se događa. Rekla je kako razumije Čačićevo ogorčenje zbog vjerojatno gubitka mjesta, ali da je to pitanje njihova funkcioniranja i administracije te bahatosti prema članovima HNS-a u kojem se zbog osobne ambicije vodstva izbacuju i oni koji su pridonijeli rejtingu koji je HNS imao. Treba vidjeti je li trebalo izgubiti takve ljude samo zbog svojih fotelja, rekla je Adlešič.

Inače, HSLS je konferenciju za novinare sazvao radi predstavljanja Zaklade i Političke akademije "Liberalni centar za demokraciju". Adlešič je rekla da je to druga Zaklada koju osniva politička stranka u RH, jer je prvu osnovao HDZ. U sklopu Zaklade djelovat će Politička akademija, sa sjedištem u Dubrovniku, namijenjena edukaciji dužnosnika i članova stranke za djelovanje u politici. Rekla je da su lokalni izbori u svibnju 2009. izravni i važno je kako s građanima komunicirati, pa zato to nije prerana priprema. Ponovila je da HSLS ne će iz Središnjice davati naputke svojim organizacijama s kime koalirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene