Opasnost od poledice, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Opasnost od poledice, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Foto: Duško Maruši?/PIXSELL

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.


Autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je zbog vjetra samo za osobna vozila, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vezani članci Jako jugo zahvatilo splitsko područje - 1 Jako jugo na većem dijelu Jadrana izazvalo probleme: U Zadru zapuhao najjači vjetar zabilježen posljednjih nekoliko godina, u Labinu udari i do 120 km/h Autocesta, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Autoceste djelomično zatvorene zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta, kod Lipovljana na kolniku pješaci

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u unutrašnjosti i Dalmaciji. Na dijelu dionice autoceste A1, između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 zbog magle se vozi uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Trajekti i katamarani plove redovito, a uglavnom redovito odvija se i željeznički putnički prijevoz. (Hina)